NEAPINED

Ανανέωση ουσίας για το Ford Focus

Όπως ήταν αναμενόμενο το Focus περνά από την προγραμματισμένη ανανέωση του και αποκτά μεγαλύτερη οθόνη στο εσωτερικό και διπλόδισκο DCT για τις ήπια υβριδικές εκδόσεις.

Η ώρα της ανανέωσης έφτασε και για το Focus αφού ήδη έχει συμπληρώσει τρία χρόνια παρουσίας και στους ελληνικούς δρόμους. Έτσι, το αμάξωμα φρεσκαρίστηκε στα σημεία και στο πρότυπο ενός διακριτικού facelift ώστε να αποκτήσει ένα πιο δυναμικό παρουσιαστικό.

Πέρα από τους ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, το καπό έχει κυρτώσει περισσότερο για μια πιο έντονη εμφάνιση, ενώ και το λογότυπο έχει αλλάξει θέση στη νέα μάσκα (προηγουμένως ήταν στο καπό).

Πλέον, τα LED είναι στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις και ενσωματώνουν τα ομίχλης, ενώ τα πίσω έχουν ένα πιο σκούρο αποτύπωμα. Στις εκδόσεις ST-Line οι αναβαθμίσεις είναι πιο έντονες με νέα σπόιλερ και αεροδυναμικά βοηθήματα.

Στο εσωτερικό η ειδοποιός διαφορά εντοπίζεται στις πλουσιότερες εκδόσεις με την μεγάλη οθόνη του συστήματος πολυμέσων Sync 4 που σε διαγώνιο φτάνει τις 13,2 ίντσες. Φυσικά, υπάρχει και ψηφιακός πίνακας, ενώ το infotainment υποστηρίζει πλήρη συνδεσιμότητα και διάφορες εφαρμογές όπως την FordPass.

Η γκάμα των κινητήρων παραμένει ως είχε με τον 1.0 EcoBoost με ήπια υβριδική τεχνολογία που σηματοδοτείται με τα λογότυπα Ecoboost Hybrid και στις δύο του εκδόσεις αποδίδει 125 ή 155 ίππους. Συνδυάζεται και με το νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με 7 σχέσεις, ενώ o diesel κινητήρας 1.5 EcoBlue συνεχίζει κανονικά στις δύο του εκδόσεις με 95 ή 120 ίππους.

Τα καλά νέα αφορούν στην επιστροφή του Focus ST με τον τετρακύλινδρο 2.3 EcoBoost που αποδίδει 280 ίππους (με manual 6άρι ή αυτόματο DCT-7), τόσο στο hatch όσο και στο station. Τα κακά έχουν να κάνουν με την κατάργηση του πετρελαιοκίνητου ST. Τέλος να πούμε πως η διάθεση του ανανεωμένου Focus θα ξεκινήσει από τους πρώτους μήνες του 2022.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!