NEAPINED

Τo νέο Lexus LX την έχει μεγαλύτερη [video]

Το νέο Lexus LX έχει ίσως την μεγαλύτερη μάσκα που έχουμε δει σε αυτοκίνητο παραγωγής.

Αν υπάρχει κάτι εμφατικό σε ένα νέο μοντέλο τότε αυτή είναι μία μεγάλη μάσκα που μπορεί να δείχνει εντυπωσιακή αλλά πολλές φορές δημιουργεί ανάμεικτα συναισθήματα (π.χ. όπως σε ορισμένες νέες BMW). Η Lexus είναι μια από τις εταιρίες που έχουν υιοθετήσει τα τελευταία χρόνια το μοτίβο της μεγάλης μάσκας και από τον κανόνα δεν αποκλίνει το νέο LX.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα μεγάλο 4×4 με μήκος στα 4,965 μέτρα και που βασίζεται στο DNA του νέου Land Cruiser. Βασίζεται σε ένα νέο πλαίσιο, το GA-F με μείωση βάρους κατά 200 κιλά σε σχέση με τον προκάτοχό του. Το μεταξόνιο των 2.850 χιλιοστών εξασφαλίζει μεγάλους χώρους για επτά επιβάτες.\

Ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός, η touch-screen φτάνει τις 12,3 ίντσες, ενώ το Multi-Terrain Monitor με τις τέσσερις κάμερες προσφέρει πλήρη έλεγχο του περιβάλλοντα χώρου. Επίσης, υπάρχει μία μικρότερη οθόνη 7,0 ιντσών στην κεντρική κονσόλα ελέγχεται ο κλιματισμός, ενώ ο εξοπλισμός άνεσης, ασφάλειας, υποβοήθησης και διασύνδεσης είναι πλήρης.

Υπάρχει και η top έκδοση εξοπλισμού VIP που έχει τέσσερα ανεξάρτητα καθίσματα και με χώρους business class. Η κεντρική κονσόλα έχει χειριστήριο ελέγχου πολλών λειτουργιών, ενώ υπάρχει και μια αναδιπλούμενη οθόνη πίσω από τα εμπρός καθίσματα.

Το νέο Lexus LX είναι διαθέσιμο με δύο bi-turbo V6 κινητήρες. Ο 3,5 λίτρων αποδίδει 415 ίππους και 650 Nm, ενώ ο diesel των 3,3 λίτρων έχει 299 ίππους και 700 Nm. Η ενεργητική ανάρτηση AHC προσφέρει δυνατότητα μεταβολής της απόστασης από το έδαφος ανάλογα με τις συνθήκες κίνησης καθώς και το στάνταρ αυτόματο κιβώτιο των 10 σχέσεων. Φυσικά η εξελιγμένη τετρακίνηση με τα τρία διαφορικά είναι στάνταρ.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!