NEAPINED

Μία Ferrari Testarossa από ελβετικά χέρια

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι ένα ακόμη πανέμορφο restomod, αυτή την φορά από την ελβετική Officine Fioravanti.

Προς το παρόν η ελβετική εταιρία δεν ανακοινώνει ούτε το κόστος, μήτε το πόσες Testarossa θα έχει τη δυνατότητα να ανακατασκευάσει. Πάντως, το κόστος μιας μεταχειρισμένης σε καλή κατάσταση κυμαίνεται από 65 έως και 90 χιλιάδες ευρώ και σίγουρα αυτό του restomod θα είναι πολλαπλάσιο.

Ο ατμοσφαιρικός V12 χωρητικότητας 4,9 λίτρων έχει βελτιωθεί ώστε η ισχύς του να ανέβει από τους 440 στους 500 ίππους και η ροπή στα 600 Nm. Ταυτόχρονα, η τελική έχει αυξηθεί από τα 290 χλμ./ώρα στα 324 χλμ./ώρα.

Υπάρχουν ρυθμιζόμενα αμορτισέρ της Ohlins με δυνατότητα αύξησης της απόστασης του εμπρός μέρους από το έδαφος κατά 70 χιλιοστά, ενώ τα φρένα είναι της Brembo και έχουν και ABS.

Οι μηχανικοί κατάφεραν να μειώσουν το βάρος του αμαξώματος κατά 120 κιλά και μάλιστα δίχως να χρησιμοποιήσει πολύ ανθρακόνημα. Οι συνθετικές επενδύσεις στο εσωτερικό αντικαταστάθηκαν από δέρμα, ενώ προστέθηκαν και αλουμινένιες λεπτομέρειες.

Αξιοσημείωτη λεπτομέρεια το σύγχρονο ηχοσύστημα με  σύνδεση Bluetooth με ένα τηλέφωνο που έχει στυλ ‘80s. Έτσι, για να μας θυμίζει πως η Testarossa ήταν ένα από τα πιο εμβληματικά μοντέλα της Ferrari την δεκαετία του 1980, που είχε γίνει ιδιαίτερα γνωστή μέσα την τηλεοπτική σειρά Miami Vice.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!