NEA

Τα βήματα για αποζημίωση ζημίας σε όχημα από καιρικά φαινόμενα

Τι πρέπει να γνωρίζετε όταν έχετε κάλυψη από φυσικά φαινόμενα και θέλετε να πάρετε την αποζημίωση για το όχημα σας που χτυπήθηκε από την κακοκαιρία;

Πρώτα από όλα θα καλέσετε την φροντίδα ατυχήματος για την καταγραφή του περιστατικού. Μετά θα παραλάβετε από την Ε.Μ.Υ. το δελτίο καιρικών φαινομένων το οποίο θα αφορά τη περιοχή και την ώρα που έλαβαν χώρα τα εν λόγω φαινόμενα , το οποίο θα προσκομίσετε στην ασφαλιστική σας εταιρεία.

Μετά θα αναμένεται την κοστολόγηση της ζημίας από τον εμπειρογνώμονα και αν όλα πάνε καλά θα ακολουθήσει η αποζημίωση. Στο μεταξύ πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν και εξαιρέσεις σε καλύψεις για καιρικά φαινόμενα:

  • Όπως οι βλάβες που προκλήθηκαν στα ηλεκτρικά ή ηλεκτρονικά συστήματα του οχήματος από παγετό, οι Ζημιές που προκλήθηκαν στο όχημα ενώ βρισκόταν σε υπόγειο πάρκινγκ, αλλά και η Θραύση κρυστάλλων, εκτός εάν ρητά περιλαμβάνεται στη κάλυψη.

Στο μεταξύ σε κάποιες ασφαλιστικές εταιρείες οι ζημιές από χαλάζι δεν περιλαμβάνονται στην κάλυψη των φυσικών φαινομένων.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!