NEA

Οι πωλήσεις των Hyundai – Kia στην Ευρώπη παραμένουν ισχυρές

Hyundai και Kia κερδίζουν συνεχώς έδαφος στην κούρσα των πωλήσεων ακόμη και σε μία ιδιαίτερη περίοδο τόσο λόγω της πανδημίας όσο και της έλλειψης ημιαγωγών.

Όπως φαίνεται οι δύο κορεάτικες μάρκες έχουν καταφέρει να αντιμετωπίζουν με καλύτερο τρόπο το ζήτημα της έλλειψης μικροτσίπ και σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Μάλιστα, τα ηλεκτρικά τους μοντέλα, ιδίως το e-Niro, τυγχάνουν μεγάλης εμπορικής αποδοχής σε αρκετές χώρες, ενώ τα Ioniq 5 (στην Ελλάδα την άνοιξη) και EV6 (αναμένεται τέλη του έτους) έχουν ήδη αποσπάσει κολακευτικά σχόλια από τους ειδικούς του Τύπου.

Ενδεικτικό της καλής κατάστασης που βρίσκονται οι δύο εταιρίες είναι πως τον Σεπτέμβριο τόσο η Kia όσο και η Hyundai ανέβασαν τα ποσοστά τους και τα μερίδια πωλήσεων.

Στην Γαλλία η Hyundai σημείωσε άνοδο 31% και η Kia ανέβηκε κατά 14%. Στην Ιταλία η Kia ανέβηκε κατά 7,6% και η Hyundai κατά 2,6%. Στην Ισπανία η αντίστοιχη άνοδος ήταν 3,3 για την Kia και 8,9% για την Hyundai.

Στην Βρετανία, η Kia είναι η δεύτερη μάρκα με μερίδιο αγοράς στο 7,7%  με την Toyota να είναι στην πρώτη θέση με 7,9% (τον περσινό Σεπτέμβριο η Kia είχε μερίδιο αγοράς 4,5%). Στην ίδια αγορά η Hyundai ανέβασε το δικό της μερίδιο στο 5,7% με άνοδο των πωλήσεων κατά 5,3% τον Σεπτέμβριο.

Στην μεγαλύτερη αγορά της Ευρώπης, αυτή της Γερμανίας, παρά την κάθετη πτώση σε ποσοστό 26%, η Hyundai έχασε μόνο 12%. Ωστόσο το μερίδιο αγοράς της ανέβηκε στο 5,3%. Η πτώση της Kia ήταν μικρότερη, στο 8,5%. Παρά ταύτα, το μερίδιο αγοράς της ανέβηκε στο 3,2% από το 2,6% που ήταν τον Σεπτέμβριο του 2020.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!