NEA

Πόσα νέα αυτοκίνητα πωλούνται στην Αθήνα κάθε μήνα;

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποκτά τούτη την περίοδο η ανάλυση των στοιχείων που αφορά τις ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων ανά γεωγραφική περιοχή στην Ελλάδα. Υπό το πρίσμα της κυκλοφοριακής κίνησης στο κέντρο της Αθήνας, ο χάρτης των πωλήσεων αποτυπώνει κάτι που όλοι λίγο πολύ υποθέτουν.

Η Αθήνα συγκεντρώνει το 80% και πλέον των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους αρμόδιους που σχεδιάζουν την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού.

Συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα πουλήθηκαν 4,381 νέα οχήματα όταν συνολικά πουλήθηκαν 6,612. Δεύτερη σε αυτή την ιδιότυπη γεωγραφική κούρσα πωλήσεων είναι η Θεσσαλονίκη με 472 μονάδες και τρίτη η Κρήτη με 330 νέα αυτοκίνητα να προστίθενται στους δρόμους του νησιού.

Σε κάθε περίπτωση η παρούσα κατάσταση εξηγεί γιατί πολλές εισαγωγικές επιχειρήσεις επιλέγουν να αφήσουν μεγάλα γεωγραφικά διαμερίσματα, χωρίς εκπροσώπηση μια πόλη ή και νομό ακόμα και να επενδύσουν σε μεγάλες πόλεις κλπ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλοί υποψήφιοι αγοραστές για παράδειγμα από την Πελοπόννησο επισκέπτονται έκθεση της Αθήνας για να αγοράσουν το καινούριο όχημα τους.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!