NEA

O CEO της VW ρωτά τον Elon Musk για το μυστικό της επιτυχίας του

Όσο και αν ακούγεται παράξενο, σε μία συνάντηση υψηλόβαθμων στελεχών της VW, ο πρόεδρος της εταιρίας Herbert Diess κάλεσε τον Elon Musk να τους εξηγήσει τι είναι αυτό που ξεχωρίζει την Tesla από τους αντιπάλους της και ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας τους.

Ο Diess και ο Musk είναι φίλοι και έχουν εκφράσει πολλές φορές τον θαυμασμό τους για τον άλλον στο παρελθόν. Μάλιστα ο Μusk είχε προσπαθήσει να προσλάβει τον Diess ως CEO της Tesla πριν μερικά χρόνια.
Στην συνάντηση αυτή ο Diess μίλησε μέσω βιντεοκλήσης με τον Musk μπροστά σε πάνω από 200 στελέχη της VW, σε μία προσπάθεια να πείσει τους ανθρώπους του ότι πρέπει να επιταχύνουν της διαδικασίες για την πλήρη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση.

Ο Musk είπε ότι το μυστικό είναι το στιλ της διαχείρισης, “είμαι πρώτα μηχανικός και εκτός από το αυτοκίνητο ενθουσιάζομαι με την εφοδιαστική αλυσίδα και γενικότερα την παραγωγική διαδικασία” ήταν τα λόγια που είπε.
Για να δείξει πόσο ευέλικτη είναι η Tesla, ο Diess έφερε ως παράδειγμα για το πως η αμερικάνικη εταιρία κατάφερε μέσα σε τρεις εβδομάδες να ξαναγράψει τον κώδικα ενός συστήματος που της επέτρεψε να αλλάξει κάποιον ημιαγωγό που υπήρχε σε έλλειψη έτσι ώστε να προχωρήσει την παραγωγή με κάποιον άλλον που υπήρχε σε διαθεσιμότητα.

Την VW την απασχολεί αυτή την στιγμή το πόσο γρήγορα θα περάσει στην επόμενη μέρα έτσι ώστε να μπορεί να ανταγωνιστεί το νέο εργοστάσιο της Tesla στην Γερμανία. Η διαδικασία αυτή είναι σε πλήρη εξέλιξη με αρκετή επιτυχία σε όλα τα σημαντικά εργοστάσια της VW στην Γερμανία, ενώ ο Μusk δηλώνει ότι η VW θα επιτύχει τον σκοπό της αν όλοι δουλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις.

Η μετάβαση αυτή πάντως δεν θα είναι καθόλου εύκολη καθώς όπως δήλωσε ο Diess αν η διαδικασία είναι πολύ αργή σε ρυθμό θα χαθεί το momentum και μαζί του θα υπάρξει και απώλεια για πάνω από 30.000 θέσεις εργασίας.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!