NEA

ΣΕΕΠΕ: Η επόμενη μέρα της κατάργησης των ορυκτών καυσίμων

“Παρούσες”  και στην επόμενη μέρα της κατάργησης των ορυκτών καυσίμων δηλώνουν οι Εταιρείες Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδας, καθώς όπως υπογράμμισαν σε σημερινή διαδικτυακή εκδήλωση του Συνδέσμου τους για το μέλλον του κλάδου, είναι μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος.

Προς επίρρωση των παραπάνω,  και οι επενδύσεις που ήδη τρέχουν στο σκέλος της ηλεκτρικών δικτύων φόρτισης στους σταθμούς ανεφοδιασμού που διαθέτουν. Ακόμα και τώρα που είναι χαμηλή η ζήτηση στα ηλεκτρικά οχήματα στην Ελλάδα, ο χρήστης του ηλεκτρικού οχήματος μπορεί να κινηθεί από την μια άκρη της Ελλάδας στην άλλη χωρίς πρόβλημα (πάντα εντός εθνικών αρτηριών), ανάφεραν τα μέλη του συνδέσμου.

Εστιάζοντας στη μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα στις άλλες μορφές βιώσιμης μετακίνησης και πάντα υπό το πρίσμα του ευρωπαϊκού προγράμματος Fit 55 europe, τονίστηκε ότι ναι μεν ο κλάδος της Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδας συμφωνεί με τις αρχές του, ωστόσο θα πρέπει να γίνει σαφές ότι το κόστος της μετάβασης για τον καταναλωτή είναι μεγάλο και χρήζει περαιτέρω επεξεργασίας.

Αναφορικά με τα φαινόμενα παραβατικότητας που παρατηρούνται στα καύσιμα, ο Σύνδεσμος τονίζει ότι αν λειτουργήσει σωστά το σύστημα “εισροών-εκροών” αυτά θα παταχθούν. Για το λόγο αυτό ο σύνδεσμος υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την ΑΑΔΕ προκειμένου να ελεγχθεί η παραβατικότητα. Σε κάθε περίπτωση οι μηχανισμοί του κράτους είναι υπεύθυνοι για φορολογικές και λοιπές παραβάσεις και όχι οι εταιρείες, όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!