NEA

Σεπτέμβριος: 3/10 που πωλήθηκαν ήταν υβριδικά & ηλεκτρικά

Υβριδικά και επαναφορτιζόμενα οχήματα κατακτούν όλο και περισσότερο έδαφος στην ελληνική αγορά, όπως αυτό αποτυπώνεται από το επίσημα στοιχεία των πωλήσεων για τον μήνα Σεπτέμβριο, που δημοσιοποιεί ο ΣΕΑΑ.

Συγκεκριμένα τα υβριδικά αύξησαν κατά 7,5% το μερίδιο αγοράς τους σε σχέση με πέρυσι φτάνοντας το 25,4% τον εφετινό Σεπτέμβριο. Την ίδια στιγμή τα επαναφορτιζόμενα ηλεκτρικά οχήματα, πέτυχαν μερίδιο αγοράς 8,8% σε σχέση με πέρυσι.

Υβριδικά και επαναφορτιζόμενα αποτέλεσαν το 34,2% των νέων αυτοκινήτου για το μήνα Σεπτέμβριο. Κάτι που σημαίνει ότι 3 στα 10 και πλέον αυτοκίνητα που πουλήθηκαν ήταν της συγκεκριμένης κατηγορίας, ενδεικτικό της δυναμικής που αναπτύσσεται και στη χώρα μας.

Σε κάθε περίπτωση ο βασιλιάς στα καύσιμα παραμένει η βενζίνη και για τον μήνα Σεπτέμβριο, καθώς το μερίδιο αγοράς στα οχήματα που κάνουν χρήση βενζίνης φτάνει το 46%, όταν πέρυσι τον ίδιο μήνα ανήρχετο στο 51%.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!