NEA

Αυτό το ατύχημα με Porsche προκάλεσε πόνο 1 εκατομμυρίου ευρώ [video]

Στην πίστα του Σπα, σε αγώνα επίδειξης ιστορικών αγωνιστικών αυτοκινήτων, έγινε ένα από τα πιο ακριβά ατυχήματα των τελευταίων ετών.

“Πρωταγωνιστής” μία Porche 962C η οποία όπως βλέπουμε στο video έπαθε πολύ μεγάλη ζημιά, χωρίς ευτυχώς ο οδηγός της να πάθει απολύτως τίποτα. Στο video βλέπουμε την σπάνια Porsche να κινείται σε μάλλον αργό ρυθμό, και βγαίνουν στην ευθεία να προσπαθεί να επιταχύνει.

Όμως το πίσω μέρος χάνει την πρόσφυση και ο οδηγός δεν προλαβαίνει να διορθώσει με αποτέλεσμα να πέσει με δύναμη στις μπαριέρες. Από την σύγκρουση υπέστη τεράστια ζημιά το εμπρός μέρος της πανάκριβης Porsche που έγινε εντελώς αγνώριστη.

Η Porsche 962 κατασκευάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1980 και ξεκίνησε την αγωνιστική της δράση το 1984. Παρά τις εξαιρετικές της δυνατότητες, δεν ήταν ότι πιο ασφαλές κυκλοφορούσε σε αγώνες, καθώς μέσα σε μία τέτοια είχε σκοτωθεί ένας από τους καλύτερους οδηγούς που πέρασαν ποτέ, ο Stefan Bellof. Μάλιστα το ατύχημα που στέρησε τη ζωή του Bellof το 1985 έγινε στην ίδια ακριβώς πίστα, στο Σπα.

Η τύχη της συγκεκριμένης Porsche η οποία φορτώθηκε σε φορτηγό και απομακρύνθηκε από το σημείο δεν έχει γίνει γνωστή και μάλλον δεν είναι εύκολο να επανέλθει στην πρότερη κατάσταση. Το κόστος πάντως μιας τέτοιας επισκευής θα είναι σίγουρα πολύ υψηλό.

https://youtube.com/watch?v=-dXUB8vVVVo

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!