NEA

Αρνητικό ρεκόρ παραγωγής για την Volkswagen λόγω μικροτσίπ

Η κρίση στην οποία έχει οδηγηθεί η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία λόγω της πανδημίας και της έλλειψης ημιαγωγών δεν έχει προηγούμενο, με την παραγωγή να σημειώνει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το κεντρικό εργοστάσιο της VW στο Wolfsburg έχει μέχρι στιγμής κατασκευάσει 300.000 μονάδες μέσα στο 2021, νούμερο που είναι το χαμηλότερο από το μακρινό 1958!

Το συγκεκριμένο εργοστάσιο στο οποίο παράγονται τα Golf, Tourna, Tiguan και Seat Tarraco είχε έναν μέσο όρο παραγωγής στις 780.000 στην προηγούμενη δεκαετία, ενώ υπήρχαν προβλέψεις για πάνω από 1 εκατομμύριο για το 2018.

Όμως τα προβλήματα με τους ανεφοδιασμούς και τους προμηθευτές έριξαν την παραγωγή στις 500.000 μονάδες μέσα στο 2020. Και για φέτος η παραγωγή αναμένεται ακόμα χαμηλότερη. Η VW έχει δηλώσει ήδη ότι το πρόβλημα με τους ημιαγωγούς ίσως είναι μεγαλύτερο από ότι φαινόταν στην αρχή και μάλλον θα τραβήξει όλο το 2022.

Συζητήσεις έχουν αρχίσει επίσης για την παραγωγική δυνατότητα του εργοστασίου στο Wolfsburg το οποίο βρίσκεται στο στόχαστρο καθώς δεν παράγει ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με την Tesla να πιέζει πλέον τους Γερμανούς εντός έδρας με το καινούργιο εργοστάσιό της στο Βερολίνο.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!