NEA

Προβλήματα και στις παραδόσεις ποδηλάτων προκαλεί η έλλειψη ανταλλακτικών παγκοσμίως

Ακόμα και στη συναρμολόγηση ποδηλάτων είναι αργές οι παραδόσεις ανταλλακτικών, δείγμα της κρίσης που επικρατεί στην εφοδιαστική αλυσίδα σε όλους σχεδόν τους κλάδου της βιομηχανίας οχημάτων, δικύκλων κλπ.

Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα της βιομηχανίας ποδηλάτου στην Πορτογαλία, όπου η πανδημία εκτόξευσε τις παραγγελίες ποδηλάτων «made in Portugal».«Έχουμε παραγγελίες μέχρι τα μέσα του 2023, αλλά θα μπορούμε να τους εξυπηρετήσουμε;» ρωτά ο διευθυντής εξαγωγών ενός εργοστασίου συναρμολόγησης ποδηλάτων στη βόρεια Πορτογαλία, ηγέτης στην Ευρώπη ενός κλάδου που προσπαθεί να υποστηρίξει την έκρηξη της ζήτησης που προκαλείται από την υγεία κρίση.

Η περίπτωση της εταιρείας InCycles, μιας από τις ναυαρχίδες των ποδηλάτων μαρτυρά την “ιστορία επιτυχίας” ενός τομέα που ανθεί, αλλά που, ταυτόχρονα, υφίσταται διαταραχές στην παγκόσμια προσφορά αλυσίδα.

Με την πανδημία και τους περιορισμούς της, «οι άνθρωποι πάλεψαν για να έχουν ποδήλατα, οπότε πουλήσαμε πολλά», εξηγεί ο Filipe Mota στη μέση των τεσσάρων γραμμών συναρμολόγησης, όπου σχεδόν 200 εργαζόμενοι με ακριβείς κινήσεις συναρμολογούν ποδήλατα για περίπου σαράντα μάρκες.

Ωστόσο, όπως είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο, αυτή η «έκρηξη στις παραγγελίες» έχει προκαλέσει «πολύ σημαντική έλλειψη ανταλλακτικών, με χρόνους παράδοσης που μπορεί να φτάσει έως και δύο ή τρία χρόνια» από τους προμηθευτές εξαρτημάτων, κυρίως Ασιάτες.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!