PINEDΑΓΩΝΕΣ

GP ΗΠΑ: O Verstappen έκανε την πρώτη του αμερικανική νίκη!

Σε μια πίστα με γεμάτες κερκίδες και μετά από ένα παιχνίδι τακτικής με τα pitstops, o Verstappen κατάφερε να αμυνθεί και να τερματίσει μπροστά από τον Hamilton στο αμερικανικό Grand Prix. Πλέον, η διαφορά ανάμεσα στους δύο πρωτοπόρους του πρωταθλήματος αυξήθηκε στους 12 βαθμούς. Μειώθηκε στο κατασκευαστών με την Red Bull να πλησιάζει την Mercedes χάρη στο βάθρο και του Perez.

Με τα πράσινα φώτα να ανάβουν ο Hamilton είχε πολύ καλύτερη εκκίνηση και κατάφερε να πάρει πρώτος την εσωτερική της πρώτης ανηφορικής στροφής. Έτσι, ο Verstappen έχασε το πλεονέκτημα της pole και παρόλο που έκλεισε την γραμμή του για να παρεμποδίσει τον Hamilton. Πίσω από τους δύο πρώτους ακολουθούσε ο Perez.

Στον 10ο γύρο ο Verstappen μπήκε για αλλαγή ελαστικών και το undercut πέτυχε όταν ο Hamilton μπήκε και αυτός στα pits για σκληρή γόμα μετά από 4 γύρους για να βρεθεί πίσω από τον Ολλανδό.

Δυνατή ήταν η μάχη ανάμεσα στις Ferrari και τις McLaren με τον Bottas να μην μπορεί να ανέβει εύκολα θέσεις. Ο Gasly ήταν ο πρώτος που εγκατέλειψε λόγω ανάρτησης πριν συμπληρωθούν 20 γύροι. Αυτή ήταν η 4η του εγκατάλειψη μέσα στο 2021.

Περνώντας τα μισά του αγώνα ο Hamilton και η Mercedes ροκάνιζαν συνεχώς την διαφορά από τον Verstappen o οποίος έκανε και δεύτερο pitstop. Το ίδιο έκανε και ο Hamilton στον 37ο γύρο ξεκινώντας το κυνήγι για προσπέραση και ειδικότερα για πίεση στους τελευταίους τρεις γύρους. Εγκατάλειψη είχε και ο Ocon.

Τελικά ο Verstappen άντεξε στην πίεση του Hamilton και πήρε τη νίκη. Πλέον, η διαφορά ανάμεσα στους δύο πρωτοπόρους αυξήθηκε στους 12 βαθμούς. Στο βάθρο και ο Perez. Την 10άδα συμπλήρωσαν οι Leclerc, Ricciardo, Bottas, Sainz, Norris, Tsunoda και Vettel.

Επόμενο Grand Prix στο Μεξικό (7 Νοεμβρίου, στις 21:00), δείτε εδώ την βαθμολογία στο πρωτάθλημα.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button