NEA

Toyota: Η ηλεκτροκίνηση δεν είναι μονόδρομος…

Πολλοί άνθρωποι είναι παθιασμένοι με την κλιματική αλλαγή, αλλά δεν πρέπει όλοι να οδηγούν ένα ηλεκτρικό όχημα με μπαταρία ως μέσο για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, δήλωσε την Πέμπτη ο επικεφαλής επιστήμονας της Toyota Motor Corp, Γκιλ Πρατ, στο Reuters Events Automotive Summit.

Τα σχόλια του Πρατ, κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης για τα ηλεκτρικά οχήματα, φάνηκαν να ενισχύουν τις παρατηρήσεις που έκανε τον τελευταίο χρόνο ο πρόεδρος της Toyota Akio Toyoda.

Ο Toyoda και άλλοι αξιωματούχοι της εταιρείας αναφέρουν, ότι τα ηλεκτρικά οχήματα θα διαδραματίσουν μεγαλύτερο ρόλο στη μείωση των εκπομπών, αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν κι άλλες λύσεις, όπως τα υβριδικά βενζινοηλεκτρικά μοντέλα της Toyota ή τα ηλεκτρικά οχήματα με κυψέλες καυσίμου με υδρογόνο.

Στο συνέδριο που έγινε πρόσφατα, ο Pratt είπε ότι η Toyota πιστεύει στην “ποικιλομορφία των συστημάτων μετάδοσης κίνησης” για να προσφέρει στους πελάτες διαφορετικά εργαλεία για τη μείωση του CO2. «Δεν εναπόκειται σε εμάς να προβλέψουμε ποια λύση είναι η καλύτερη ή να πούμε ότι μόνο αυτή θα λειτουργήσει», είπε.

Τα κυβερνητικά κίνητρα θα πρέπει να στοχεύουν στη μείωση των εκπομπών άνθρακα, όχι στην επιλογή της τεχνολογίας αυτοκινήτου που είναι ο καλύτερος τρόπος για την επίτευξη αυτών των στόχων, πρόσθεσε ο Pratt, αναφερόμενος στις προτεινόμενες απαγορεύσεις στα οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης (ICE), συμπεριλαμβανομένων των υβριδικών, ως μέσο επίτευξης ουδετερότητα άνθρακα.

Akio Toyoda

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!