PINEDΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τα Brembo Sensify δείχνουν πως θα είναι τα φρένα στο μέλλον [video]

H ιταλική εταιρία Brembo παρουσίασε την τεχνολογία Sensify δίνοντας μας μια γεύση από την ψηφιακή λειτουργία των φρένων στο μέλλον.

Μπαίνοντας όλο και πιο βαθιά στον εξηλεκτρισμό του αυτοκινήτου η Brembo παρουσίασε το Sensify. Πρόκειται για ένα προηγμένο σύστημα πέδησης με λιγότερα υγρά και περισσότερα καλώδια. Στόχος είναι η περαιτέρω μείωση του χρόνου απόκρισης, κατά συνέπεια και την απόστασης ακινητοποίησης άρα και της ασφάλειας.

Όπως θα δείτε στις σχετικές εικόνες και στο βίντεο η διάταξη του Sensify έχει υδραυλικό κύκλωμα μόνο στους μπροστινούς ενεργοποιητές, ενώ στον πίσω άξονα υπάρχει ένα ηλεκτρομηχανικό κύκλωμα. Από εκεί και πέρα το υπόλοιπο είναι ψηφιακό και υπάρχουν δύο μονάδες ελέγχου (μία μπροστά και μία πίσω). Στα πιο μικρά και πιο ελαφριά αυτοκίνητα το ηλεκτρομηχανικό κύκλωμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στον μπροστινό άξονα.

Όπως αναφέρει η Brembo τα κλασικά δισκόφρενα συνδυάζονται άψογα με την ψηφιακή τεχνολογία και την τεχνητή νοημοσύνη από την στιγμή που με τα κατάλληλα προγράμματα και τους αλγόριθμους πρόβλεψης ελέγχεται ψηφιακά το κύκλωμα πέδησης.

Το σημαντικό εδώ είναι πως παρά την αλλαγή της τεχνολογίας η αίσθηση που έχει ο οδηγός από το πεντάλ των φρένων δεν διαφοροποιείται. Το σύστημα πέδησης ενεργοποιείται μέσα σε μόλις 100 χιλιοστά του δευτερολέπτου, ενώ ενδιαφέρον είναι πως η ισχύς της πέδησης μπορεί να κατανεμηθεί μεμονωμένα σε κάθε τροχό.

Το πρώτο μοντέλο παραγωγής με το Brembo Sensify αναμένεται να το δούμε το 2024. Προς το παρόν είναι άγνωστο ποια θα είναι η πρώτη εταιρία που θα το χρησιμοποιήσει με τις φήμες να αναφέρουν και την Tesla.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!