NEA

Για το 2024 σχεδιάζεται το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο. Πόσο κοστίζει;

Ο κινεζικός κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων XPeng αποκάλυψε την ιδέα του για ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο που θα μπορούσε επίσης να κυκλοφορεί στο δρόμο, το οποίο μάλιστα η εταιρεία σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το 2024.

Το ιπτάμενο αυτοκίνητο που αναπτύσσεται από τη θυγατρική HT Aero θα μπορεί να λειτουργούν τόσο στον ουρανό όσο και στους δρόμους καθώς θα φέρει έναν αναδιπλούμενο μηχανισμό διπλού ρότορα που το μετατρέπει από αυτοκίνητο σε ιπτάμενη μηχανή. Σύμφωνα με τις αποδόσεις, το όχημα θα είναι εξοπλισμένο με τιμόνι για οδήγηση και έναν μόνο μοχλό για πτήση. Σε ό,τι αφορά την τιμή, η Xpeng στοχεύει να ορίσει μια τιμή λιανικής λιγότερο από ένα εκατομμύριο κινεζικά γιουάν (£114.000) για το όχημα.

Αναφορικά με τα τεχνολογικά καλούδια που θα εξοπλίζεται, ξεχωρίζει ένα σύστημα περιβαλλοντικής αντίληψης που μπορεί να αξιολογήσει το περιβάλλον και τις καιρικές συνθήκες για να βεβαιωθεί ότι μπορεί να απογειωθεί και να προσγειωθεί με ασφάλεια στον επιθυμητό προορισμό. Ενώ θα ελέγχεται χειροκίνητα, ένας αλγόριθμος αντίληψης και ελέγχου πτήσης θα βοηθήσει τον πιλότο να αποφύγει τα εμπόδια κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Η εξερεύνηση πιο αποτελεσματικών, ασφαλέστερων, ουδέτερων εκπομπών άνθρακα λύσεων κινητικότητας ξεπερνά πολύ τα έξυπνα EV και αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο των μακροπρόθεσμων ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων μας», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της XPeng, He Xiaopeng. «Προσπαθούμε να εφαρμόσουμε τεχνολογίες αιχμής κινητικότητας σε μοντέλα μαζικής παραγωγής προς όφελος των πελατών μας», ανάφερε.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!