NEA

Νέο Renault Kangoo E-TECH για τους επαγγελματίες με οικολογική συνείδηση

Η νέα γενιά Kangoo Van αποκτά μία νέα ηλεκτρική έκδοση η οποία εφοδιάζεται με ηλεκτροκινητήρα 122 ίππων και μπαταρία για 300 χιλιόμετρα αυτονομίας.

Από το 2011 έως σήμερα η Renault έχει καταφέρει να πουλήσει περισσότερα από 70.000 ηλεκτρικά Kangoo και όπως είναι φυσικό μια τέτοια επιτυχία οφείλει να συνεχιστεί και στην επόμενη γενιά του μοντέλου. Ειδικότερα από την στιγμή που στα κέντρα πολλών πόλεων της Ευρώπης επιτρέπονται βαν διανομής μηδενικών ρύπων.

Συγκεκριμένα, το νέο ηλεκτρικό Kangoo στην έκδοση βαν εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 122 ίππων και 245 Nm ροπής. Η μπαταρία 45 kWh έχει τοποθετηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μην επηρεάζει τον χώρο φόρτωσης, ενώ η αυτονομία φτάνει τα 300 χιλιόμετρα (σε κύκλο WLTP).

Την αυτονομία βελτιώνει και την εξοικονόμηση ενέργειας βελτιώνει μία νέα αντλία θερμότητας, ενώ σε wallbox ισχύος 11 kW απαιτούνται 3 ώρες και 50 λεπτά φόρτιση του 15%-80% της μπαταρίας. Υποστηρίζεται ταχυφόρτιση DC έως 80 kW για 170 χιλιόμετρα αυτονομίας σε μόλις 30 λεπτά.

Στο σαλόνι εφοδιάζεται με όλα τα σύγχρονα συστήματα για την υποβοήθηση του οδηγού. Υπάρχουν έξι προγράμματα λειτουργίας, και τρία επίπεδα ανάκτησης της ενέργειας μέσω του φρεναρίσματος.

Σχετικά με τις διαστάσεις του αμαξώματος είναι ίδιες με της συμβατικής έκδοσης προσφέροντας 3,9 κ.μ. χώρο φόρτωσης και 600 κιλά ωφέλιμο φορτίο. Μέσα στο 2022, όταν θα ξεκινήσει και η διαθεσιμότητα του αυτοκινήτου, θα λανσαριστεί και έκδοση με μεγαλύτερο μεταξόνιο, χώρο φόρτωσης στα 4,9 κ.μ. και 800 κιλά ωφέλιμο.

Η παραγωγή του γίνεται στο εργοστάσιο Maubeuge στην Γαλλία μαζί με όλη την γκάμα του Kangoo αλλά και των Mercedes-Benz Citan και Nissan Townstar. Τέλος, να πούμε πως το Renault Kangoo E-TECH θα αντιμετωπίσει μοντέλα όπως τα Citroen e-Berlingo, Peugeot e-Partner, Opel Combo-e, Toyota Pro-Ace City κ.α. ενώ έπονται αντίστοιχα με τα σήματα των Volkswagen και Ford.

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!