NEAPINED

Τα VW ID.5 & ID.5 GTX σε πρώτη προβολή

Πρακτικά τα δύο νέα μέλη της σειράς ηλεκτρικών ID αποτελούν την πιο σπορ και κουπέ προσέγγιση του ID.4.

Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες το ID.5 διαφοροποιείται κυρίως από το χαμήλωμα της οροφής στο πίσω μέρος που προσδίδει την κουπέ διαφορετικότητα από το ID.4. Υπάρχουν και άλλα στοιχεία διαφοροποίησης και ενίσχυσης του σπορ στοιχείου όπως η εισαγωγές μπροστά που μας παραπέμπουν στο Golf R, συγκεκριμένα στην περίπτωση του GTX.

Όσο για το εσωτερικό υπάρχουν πολύ μικρές αποκλίσεις από τον διάκοσμο του ID.4 με τον χώρο αποσκευών να φθάνει στα 549 λίτρα (στα 1.561 με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα). Από το ΙD.4 μεταφέρονται όλα τα σύγχρονα συστήματα για την υποβοήθηση του οδηγού και την ασφάλεια των επιβατών, ενώ ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί και στην αξιοποίηση του φωτισμού τόσο στο αμάξωμα όσο και στο σαλόνι.

Η βασική έκδοση ID.5 Pro αποδίδει 174 ίππους, ενώ το ID.5 Pro Performance φθάνει τους 204 ίππους. Η διαδικασία των 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 10,4 και 8,4 δευτερόλεπτα, αντίστοιχα. Το ID.5 GTX έχει το ίδιο σύστημα πρόωσης με το αντίστοιχο ID.4 GTX. Τα δύο ηλεκτρικά μοτέρ αποδίδουν 299 ίππους και δίνουν ένα 0-100 χλμ./ώρα σε 6,3 δευτερόλεπτα.

Όλες οι εκδόσεις του ID.5 εφοδιάζονται με μπαταρία των 77 kWh. Στις πισωκίνητες εκδόσεις η αυτονομία είναι στα 520 χιλιόμετρα, ενώ της GTX είναι στα 480 χιλιόμετρα. Σε κάθε περίπτωση ο on-board φορτιστής είναι στα 11 kW με μέγιστη ταχυφόρτιση DC έως τα 135 kW. Στην τελευταία περίπτωση προσφέρεται ταχύτητα φόρτισης αυτονομίας 320-390 χιλιομέτρων σε περίπου 30 λεπτά.

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!