NEA

Τσουχτερό το πρόστιμο για τις θορυβώδεις εξατμίσεις. Στη Νέα Υόρκη.

Αν και τα πράγματα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και η γενικότερη κατάσταση με την αστυνόμευση δεν είναι “παίξε-γέλασε”, φαίνεται ότι το πρόβλημα με τον θόρυβο των εξατμίσεων είναι ένα θέμα που απασχολεί τις τοπικές αρχές.

Η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Kathy Hochul υπέγραψε μία απόφαση η οποία ανεβάσει το πρόστιμο για την παραβίαση του επιτρεπτού ορίου θορύβου από τα 150 στα 1.000 δολάρια. To πρόστιμο της Νέας Υόρκης είναι πλέον το διπλάσιο από το μέχρι τώρα μεγαλύτερο που ήταν τα 500 δολάρια στο Κολοράντο.

Η νέα νομοθετική πράξη έχει τον μάλλον προφανή τίτλο SLEEP και είναι το ακρωνύμιο των λέξεων “Stop Loud and Excessive Excaust Pollution”.

Οι αρχές της Νέας Υόρκης προχώρησαν σε αυτή την κίνηση καθώς έχουν αυξηθεί σημαντικά οι παράνομοι αγώνες και οι κόντρες στους δρόμους της πόλης τη νύχτα. Ένα φαινόμενο μάλιστα που όπως έδειξε πρόσφατη έρευνα αναπτύχθηκε ιδιαίτερα κατά τις ημέρες της πανδημίας.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει επίσης μια διάταξη για τα καταστήματα που τοποθετούν αυτά τα εξαρτήματα, με αποκορύφωμα την διάταξη ότι η Πολιτεία μπορεί να αφαιρεί την άδεια λειτουργίας ενός καταστήματος εάν πιαστούν να τοποθετούν υπερβολικά δυνατούς σιγαστήρες για τρεις φορές.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!