NEAPINED

ZipCharge Go: Ένα power bank για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Πρόκειται για μια έξυπνη λύση ενός φορητού εξωτερικού φορτιστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων που μπορεί να δώσει λύση ώστε να μην ξεμείνει ένας οδηγός από ρεύμα στην μέση του δρόμου.

Το ZipCharge Go έχει το μέγεθος μίας βαλίτσας και χωρά στο πορτμπαγκάζ ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Ουσιαστικά είναι μια μπαταρία λιθίου (συγκεκριμένα λιθίου-νικελίου-μαγγανίου-κοβαλτίου τύπου NMC) τοποθετημένη μέσα σε μια αλουμινένια θήκη με πλαστικό περίβλημα που έχει και ροδάκια ώστε να μεταφέρεται πιο εύκολα.

Η χωρητικότητα της είναι στις 8 kWh και μπορεί θεωρητικά να προσφέρει μια αυτονομία από 32 έως 64 χιλιόμετρα, όπως ισχυρίζεται η βρετανική εταιρία (υπάρχει και μικρότερη έκδοση 4 kWh με βάρος στα 23 κιλά). Η φόρτιση γίνεται με ισχύ 7,2 kW, όσο δηλαδή ενός τυπικού wallbox, και θεωρητικά θα μπορούσε να δώσει το μίνιμουμ της αυτονομίας σε περίπου μία ώρα. Επίσης, το κύκλωμα της μπαταρίας υποστηρίζει αμφίδρομη φόρτιση AC-DC, ενώ υπάρχει και 4G συνδεσιμότητα για έλεγχο από smartphone.

Το Go της ZipCharge θα είναι διαθέσιμο από του χρόνου στην Βρετανία, δίχως να έχει ακόμη ανακοινωθεί η τιμή του (δεν θα είναι χαμηλή). Αυτό όμως που έχει ήδη ανακοινώσει η εταιρία που ιδρύθηκε από δύο Βρετανούς μηχανικούς -με προϋπηρεσία στις McLaren, Lotus, Jaguar κ.α.- είναι πως θα μπορεί να ενοικιάζεται με μία χρέωση στα περίπου 58 ευρώ το μήνα. Και ποιος ξέρει, ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον το κόστος να έχει πέσει σε τέτοια επίπεδα – ας πούμε ανάλογα ενός power bank για smartphones…

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!