NEAPINED

Το νέο Toyota Aygo X έχει crossover στιλ

To νέο Toyota Aygo X θα κυκλοφορήσει στην χώρα μας από την άνοιξη και μετά και όπως γίνεται αντιληπτό οι τιμές θα πλησιάζουν τα επίπεδα του βασικού Yaris.

Όπως μπορούμε να δούμε από τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες του νέου Aygo X οι Ιάπωνες κράτησαν την υπόσχεση τους και το μοντέλο που θα κυκλοφορήσει στους δρόμους στα μέσα του 2022 δεν διαφέρει και πολύ από το concept. Μάλιστα, έχει μια έντονη crossover διάθεση ακολουθώντας το κυρίαρχο SUV στιλ και έχοντας μια στάνταρ ποικιλία χρωμάτων (τις Cardamon, Chilly, Ginger και Juniper).

Το μήκος του αμαξώματος φτάνει τα 3,7 μέτρα με αποτέλεσμα το Aygo X να είναι 23,5 εκατοστά μακρύτερο από το απερχόμενο μοντέλο. Αυξημένο είναι και το μεταξόνιο κατά 9 εκατοστά (συνολικά στα 2.430 χιλιοστά), το ύψος είναι στα 1,52 μέτρα, ενώ η απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος είναι αυξημένη κατά 11 χιλιοστά.

Όσο για το πλάτος αυτό έχει αυξηθεί κατά 12,5 εκατοστά (σε σχέση με το τωρινό Aygo) φτάνοντας τα 1,74 μέτρα. Λογικό είναι με αυτές τις γενναίες αυξήσεις των εξωτερικών διαστάσεων να έχουν μεγαλώσει κατά πολύ οι χώροι προσεγγίζοντας αυτούς του Yaris. Ενδεικτικό είναι το πορτμπαγκάζ που φτάνει τα 231 λίτρα (+60 από το προηγούμενο μοντέλο).

Το ταμπλό μπορούμε να πούμε πως έχει μια χαριτωμένη σχεδίαση και στις top εκδόσεις υπάρχει μια μεγάλη οθόνη αφής 9,0’’ με πλαισιωμένους τους διακόπτες. Ο πίνακας οργάνων έχει ένα αναλογικό όργανο που τρέχει πάνω από την οθόνη του trip computer με τις διάφορες πληροφορίες. Όπως μπορούμε να δούμε υπάρχουν διάφορες θήκες για μικροαντικείμενα, μία θέση για ασύρματη φόρτιση, ενώ υπερπλήρης είναι ο εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας με όλα τα συστήματα υποβοήθησης.

H γκάμα του Aygo X είναι μονοδιάστατη αφού υπάρχει ένας κινητήρας, ο 1.000άρης ατμοσφαιρικός τρικύλινδρος που αποδίδει 72 ίππους και 93 Nm, με μέση κατανάλωση στα 4,7 λίτρα/100 χλμ. και εκπομπή CO2 στα 107 γραμμ./χλμ. Η ισχύς περνά στους μπροστινούς τροχούς μέσω χειροκίνητου κιβωτίου 5 σχέσεων ή αυτόματο S-CVT με την τελική ταχύτητα να είναι στα 158 χλμ./ώρα και στα 151 χλμ./ώρα, αντίστοιχα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!