PINEDΑΓΩΝΕΣ

GP Μεξικού: Νίκη για τον Verstappen και 19 βαθμούς μπροστά

Τέσσερα Grand Prix πριν ολοκληρωθεί το πολύ ενδιαφέρον πρωτάθλημα ο Verstappen πήρε στο χαλαρό τη νίκη στο Μεξικό και κατάφερε να αυξήσει την διαφορά του στους 19 βαθμούς από τον 2ο Hamilton. Ικανοποίηση για την Red Bull και τους Μεξικάνους που είδαν τον συμπατριώτη τους Perez στο 3ο σκαλί του βάθρου. Μειώθηκε η διαφορά στον 1 βαθμό(!) στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Στην εκκίνηση ο Bottas δεν έκανε καλή εκκίνηση, ο Hamilton πήρε την εσωτερική, ο Verstappen κινήθηκε πολύ έξυπνα από την εξωτερική γραμμή και τελική ο Φινλανδός έκλεισε την γραμμή του έχοντας ένα τετακέ μετά από επαφή με τον Ricciardo. Οι δύο τελευταίοι μπήκα στα pits, εκτός πίστας και αγώνα βρέθηκαν οι Tsunoda και Schumacher, ενώ υπήρξαν σημαντικές ανακατατάξεις.

Αφού αποσύρθηκε το safety car από την πίστα μπροστάρηδες του αγώνα ήταν οι Verstappen και Hamilton με τους Perez και Gasly να ακολουθούν. Εξαιρετικός και ο Russell που βρέθηκε στην 9η θέση, ενώ μπροστά ο Hamilton έλεγε για το πόσο γρήγορη ήταν η Red Bull στην πίστα με τα λάστιχα του να φθείρονται γρήγορα. Καλό ήταν το πλασάρισμα μέχρι το πρώτο τέταρτο του αγώνα και για τις Ferrari. Υπενθυμίζεται πως η πίστα στο Μεξικό έχει μήκος 4.304 μέτρα και βρίσκεται σε υψόμετρο 2.285 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, πράγμα που κάνει τον αέρα πιο αραιό, επηρεάζοντας την απόδοση των κινητήρων.

Με την μέση γόμα ο Verstappen είχε το πλεονέκτημα και όλα έδειχναν πως πολλά θα παιζόντουσαν με την αλλαγή στην σκληρή. Πριν τα μέσα του αγώνα (στον 29ο γύρο) ο Hamilton μπήκε για αλλαγή ελαστικών με σκληρή γόμα αλλά η στρατηγική της Mercedes φάνηκε από τότε να μην τους βγαίνει. Στη συνέχεια ακολούθησαν στα pits ο Leclerc, o Gasly, o Verstappen, ο Vettel κ.α. με τον Perez να κρατά την μέση και να πηγαίνει όσο μακριά μπορούσε.

Περνώντας μετά το μισό του Grand Prix ο Perez μπήκε για φρέσκα ελαστικά και για να πιέσει τον Hamilton. Καταστροφικό το pit-stop των κοντά 12 δλ. για τον Bottas όταν κόλλησε ο μπροστινός τροχός. Τελικά ο Perez κατάφερε δεν κατάφερε να προσπεράσει τον Hamilton, ενώ ο Verstappen δεν πήρε το μάξιμουμ των βαθμών αφού τον ταχύτερο γύρο έκανε ο Bottas (ο οποίος όμως δεν πήρε τον βαθμό αφού ήταν εκτός 10άδας). Παρακάτω η τελική κατάταξη του αγώνα, εξαιρετικός ο Gasly, θετική η εμφάνιση της Ferrari που του χρόνου την περιμένουμε δυνατή. Στη Βραζιλία η Red Bull θεωρητικά έχει το πλεονέκτημα της νίκης.

Επόμενο Grand Prix στη Βραζιλία (14 Νοεμβρίου, στις 19:00), δείτε εδώ την βαθμολογία στο πρωτάθλημα οδηγών και κατασκευαστών.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button