NEA

Γιατί μήνυσε η Greenpeace την Volkswagen

Η περιβαλλοντική ακτιβίστρια Κλάρα Μάγιερ και οι επικεφαλής της Greenpeace Γερμανίας μήνυσαν τη Volkswagen ενώπιον γερμανικού δικαστηρίου,  κατηγορώντας την αυτοκινητοβιομηχανία ότι δεν έκανε το χρέος  της για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Οι ενάγοντες είχαν δώσει στη Volkswagen προθεσμία οκτώ εβδομάδων για να εξετάσει τα αιτήματά τους, τα οποία περιελάμβαναν τον τερματισμό της παραγωγής αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης έως το 2030 και τη μείωση των εκπομπών άνθρακα κατά τουλάχιστον 65% από τα επίπεδα του 2018 μέχρι τότε, πριν καταθέσουν τη μήνυση.

Η Volkswagen απέρριψε τα αιτήματα στις 28 Οκτωβρίου. «Η Volkswagen υποστηρίζει την προστασία του κλίματος και την εξάλειψη  του άνθρακα στον τομέα των μεταφορών, αλλά δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της αυτήν την πρόκληση», δήλωσε εκπρόσωπος σε σχόλιο στο Reuters.

“Το έργο του σχεδιασμού των κατάλληλων μέτρων ανήκει στο Κοινοβούλιο. Οι αστικές δικαστικές διαφορές μέσω αγωγών κατά ξεχωριστών εταιρειών δεν είναι ο τόπος ή ο τρόπος για να αποδοθεί δικαιοσύνη σε αυτό το έργο μεγάλης ευθύνης”.

Μια παρόμοια μήνυση κατατέθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου από τους επικεφαλής της γερμανικής περιβαλλοντικής οργάνωσης Deutsche Umwelthilfe κατά της BMW και της Daimler, όταν και οι δύο εταιρείες απέρριψαν επίσης αιτήματα για τερματισμό της παραγωγής αυτοκινήτων με βάση τα ορυκτά καύσιμα έως το 2030 και περιορισμό των εκπομπών CO2 μέχρι τότε.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!