NEA

Ποιες αυτοκινητοβιομηχανίες θα καταργήσουν σταδιακά την παραγωγή οχημάτων με ορυκτά καύσιμα; Ποιες αντιστέκονται;

Έξι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες θα δεσμευτούν σήμερα να καταργήσουν σταδιακά την παραγωγή οχημάτων με ορυκτά καύσιμα σε όλο τον κόσμο έως το 2040, ως μέρος των παγκόσμιων προσπαθειών για μείωση των εκπομπών άνθρακα.

Ωστόσο, πηγές που γνωρίζουν το περιεχόμενο της δέσμευσης ανέφεραν ότι ορισμένες μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων των δύο κορυφαίων στον κόσμο, της Toyota Motor Corp και της Volkswagen AG, και των κρίσιμων αγορών αυτοκινήτων της Κίνας, των Ηνωμένων Πολιτειών και της Γερμανίας δεν έχουν εγγραφεί.

Η σουηδική Volvo, οι αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες Ford και General Motors, η Mercedes-Benz της Daimler AG, η κινεζική BYD και η Jaguar Land Rover, μια μονάδα της ινδικής Tata Motors, επρόκειτο να υπογράψουν τη δέσμευση στις συνομιλίες για το κλίμα στη Γλασκώβη, την τελευταία πρωτοβουλία για τη μείωση της υπερθέρμανσης του πλανήτη. μέχρι τα μέσα του αιώνα.Η Volvo, να τονιστεί ότι έχει ήδη δεσμευτεί να γίνει πλήρως ηλεκτρική έως το 2030.

Στο μεταξύ η Νο. 4 αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, ο Stellantis, έλειπε επίσης από την τελευταία δέσμευση, όπως και οι ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες Honda και Nissan, αλλά και η γερμανική BMW και η κορεατική Hyundai.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!