NEA

Η Lancia θα πουλά και εκτός Ιταλίας

Για αρκετά χρόνια οι πωλήσεις της Lancia με την μονοδιάστατη γκάμα της Ypsilon είχαν περιοριστεί εντός της ιταλικής αγοράς.

Ωστόσο, από το 2024 αυτό θα αλλάξει και η Lancia θα επιστρέψει και στις υπόλοιπες αγορές της Ευρώπης. Συγκεκριμένα, στις βιτρίνες των επίσημων σημείων πώλησης θα φιγουράρουν νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όπως έκανε γνωστό σε δηλώσεις που έκανε πρόσφατα στην Automotive News ο CEO της μάρκας, Luca Napolitano.

Συγκεκριμένα, είπε πως η Lancia θα παρουσιάσει τρία νέα μοντέλα, μεταξύ των οποίων και την Ypsilon της επόμενης γενιάς (με συμβατικό κινητήρα και ηλεκτρικό), ένα crossover και ένα μικρό hatchback. Επιβεβαίωσε επίσης την επιστροφή της Delta, αν και δεν θα έρθει πριν το 2026. Οι εξαγωγές της Lancia θα ξεκινήσουν από την Αυστρία, το Βέλγιο, την Γαλλία, την Γερμανία και την Ισπανία το 2024.

Όσο για την εμφάνιση, ο πρόεδρος του γκρουπ έχει δηλώσει ότι θα έχει μοντέρνο αλλά κλασικά ιταλικό στιλ με έμφαση στην ποιότητα και τον premium χαρακτήρα. Όπως άλλωστε έχει ήδη ανακοινωθεί, από το 2026 η Lancia θα παρουσιάζει μόνο ηλεκτρικά μοντέλα, έχοντας ως στόχο να βρεθεί απέναντι σε εταιρίες όπως η Tesla, η Volvo, η Mercedes-Benz EQ.

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!