NEA

Αποχωρεί η Daimler από τον όμιλο Renault

Η Daimler φέρεται να είναι έτοιμη να ανακοινώσει την πώληση 9,2 εκατομμυρίων μετοχών που έχει στην Renault, συνολικής αξίας 364 εκατ. δολαρίων.

Όλα αυτά τα χρόνια που ήταν ενεργή η συνεργασία, τα δύο γκρουπ προσπάθησαν να επωφεληθούν από την συνεργασία και την κοινή εξέλιξη μηχανικών μερών. Ειδικότερα η Daimler με τους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου μικρού κυβισμού από την Renault.

Επίσης, μια ακόμη χαρακτηριστική δραστηριότητα της συνεργασίας ήταν στα ελαφρά επαγγελματικά, όπου η Mercedes είχε το δικό της Citan και την Χ-Class, ένα κλώνο του Nissan Navara, το οποίο όμως δεν πήγε εμπορικά και σταμάτησε η παραγωγή του.

Υπήρχαν επίσης συνεργασίες σε μοντέλα της Infiniti αλλά και κοινή χρήση μηχανικών μερών, όπως τα κιβώτια της Mercedes από το γαλλό-ιαπωνικό γκρουπ, ή των κινητήρων της Renault από την Μercedes.

Τα προβλήματα ξεκίνησαν από την υπόθεση με τον Carlos Ghosn και την γενικότερη αναστάτωση που προκλήθηκε. Τόσο η Renault όσο και πολύ περισσότερο η Nissan είχαν άμεση ανάγκη από ρευστότητα και επιστροφή στην κερδοφορία.

Η Nissan είχε πουλήσει εδώ και καιρό όλο το ποσοστό της στην γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, ενώ τον Μάρτιο το ίδιο είχε κάνει και η Renault. Από την άλλη, η Daimler βλέπει ότι δεν έχει πλέον σημαντικά οφέλη από την συμμετοχή της στις δύο άλλες εταιρίες.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!