NEAPINED

Η δημιουργική ασάφεια του Chaos [video]

Αν σας ενθουσιάζει το πρότζεκτ του Chaos και σας περισσεύει ένα τεταρτάκι από το χρόνο σας, τότε ετοιμαστείτε να προσγειωθείτε παρακολουθώντας ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε ένα υπέρ-αναλυτικό βίντεο που ουσιαστικά αναιρεί πολλά από τα σημεία του κινητήρα του V8 που έχει σχεδιάσει και εξελίξει η SPA για το Chaos. Πρακτικά, το βίντεο αναλύει την… θεωρία του Χάος και αναιρεί τόσο την αρχιτεκτονική όσο και την θερμοδυναμική του μοτέρ βάσει της απόδοσης που έχει ανακοινώσει η ίδια η SPA.

Μάλιστα, ο δημιουργός του βίντεο φαίνεται πως έχει ρίξει πολύ μελέτη και συγκρίνει τις αποδόσεις και πολλά άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά με πανίσχυρα μοτέρ παραγωγής. Και μαντέψτε. Τα νούμερα δεν βγαίνουν! Όσο για την αεροδυναμική γίνεται μια ευθεία σύγκριση με την Ferrari Enzo και το μονοθέσιο της Scuderia του 2019. Αλλά με μία ανάποδη λογική των πτερυγίων. Το βίντεο κλείνει ομολογώντας πως το Chaos είναι άκρως εντυπωσιακό και μένει να το δούμε στην πραγματικότητα.

Και σε μια περίοδο που η πραγματικότητα ερμηνεύεται και παρερμηνεύεται διαφορετικά από εμβολιασμένους και αρνητές απέναντι στο εμβόλιο και στον Covid-19, το φαινόμενο Chaos φαίνεται να έχει πάρει και κοινωνικές διαστάσεις. Τουλάχιστον με τον χαμό που έχει προκληθεί στα social media. Και όπως γίνεται κατανοητό, δεν υπάρχει Έλληνας που να μην θέλει να δει το Chaos στους δρόμους ή στις πίστες. Αλλά τι λέει η λογική;

Πως κάτι τέτοιο μάλλον δεν θα γίνει ποτέ, εκτός και αν σταματήσουν οι μονοδιάστατες παρουσιάσεις και μερικές αποκαλύψεις. Όταν  άλλοι κατασκευαστές υπέρ-αυτοκινήτων συνεργάζονται με άλλους προμηθευτές αφού δεν μπορούν να τα εξελίξουν και να τα παράξουν όλα μόνοι τους. Για παράδειγμα, ο Koenigsegg συνεργάστηκε για την εξέλιξη των κινητήρων με την Audi και με την Ford. Ακόμη και ο Gordon Murray, o πατέρας της McLaren F1 και δημιουργός του T.50 συνεργάστηκε με την Cosworth.

Όπως και να έχει και έτσι όπως έχουν τα πράγματα η ελληνική βιομηχανία για να πάρει μπροστά δεν χρειάζεται αυτοκίνητα εκατομμυρίων για ελάχιστους, αλλά αυτοκίνητα μερικών χιλιάδων για τους πολλούς. Αν θα μπορούσε ποτέ να γίνει κάτι τέτοιο πραγματικότητα… Σε μια περίοδο που δυσκολεύεται κανείς να την αντιληφθεί με βεβαιότητα… Σε μία περίοδο που οποιοσδήποτε θα ήθελε το Chaos να μην παραμείνει απλά το όνειρο ενός καλοπροαίρετου μηχανικού…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!