ΑΓΩΝΕΣ

GP Βραζιλίας: Νίκη για έναν απολαυστικό Lewis Hamilton!

Ο Lewis Hamilton πραγματοποίησε μια από τις καλύτερές του εμφανίσεις αφού από την 10η θέση τερμάτισε 1ος! Στο βάθρο ο Verstappen και ο Bottas. Μειώθηκε ελαφρά η διαφορά στους 14 βαθμούς στο πρωτάθλημα οδηγών, ενώ απομένουν 3 Grand Prix.

Οι περισσότεροι οδηγοί ξεκίνησαν στο Interlagos με μαλακή γόμα με τον Bottas να χάνει το πλεονέκτημα της pole και μετά από μια κακή εκκίνηση να περνά πίσω από τις δύο Red Bull. Αντίθετα, ο Hamilton είχε ένα εξαιρετικό ξεκίνημα και να ανεβαίνει θέσεις συνεχώς, ο οποίος ευνοήθηκε και από έναν χαμό που έγινε με τον Tsunoda πέφτει πάνω στον Stroll και το αυτοκίνητο ασφαλείας να μπαίνει στην πίστα στον 6ο γύρο.

Ο Hamilton οδηγούσε με καταιγιστικό ρυθμό και τελικά κατάφερε στον 18ο γύρο να περάσει τον Perez και να βρεθεί πίσω από τον πρωτοπόρο Verstappen. Απίστευτη οδήγηση από τον Βρετανό που υπενθύμισε ποιος είναι ο πρωταθλητής. Μέχρι εκείνο το σημείο ο Bottas βρισκόταν στην 4η θέση με τις δύο Ferrari στην πλάτη του, οι οποίες κυνηγούσαν το καλύτερο και για τους βαθμούς στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Κομβικό σημείο ήταν τα pit-stops με τον Hamilton να ανοίγει τον χορό στον 27ο γύρο βάζοντας σκληρή γόμα. Το ίδιο έκανε λίγο μετά και ο Verstappen με την διαφορά να μειώνεται και να βγαίνει το undercut για την Mercedes. Πολύ δυνατή ήταν η μάχη μεταξύ Alonso και Vettel για μια μάχη στην 10άδα.

H Red Bull πάντως έκανε την κίνηση της και έβαλε τον Verstappen στα pits για ένα φρέσκο σετ με σκληρή γόμα. H Mercedes δεν είχε άλλη εναλλακτική και έκανε το ίδιο με τον Hamilton να μην ήταν και τόσο ευχαριστημένος από την στρατηγική της ομάδας του. Στη συνέχεια ο Βρετανός λύσσαξε να προσπεράσει τον Ολλανδό προσφέροντας θέαμα και μάχη ανάμεσα στον πολύ-πρωταθλητή και τον επίδοξο για τον πρώτο του τίτλο.

Και ενώ ο Hamilton στην πρώτη του σοβαρή προσπάθεια μπορούσε να περάσει τον Verstappen, ο τελευταίος χάνει τα φρένα, ανοίγει την τροχιά του και βγάζει για λίγο εκτός πίστας τον Βρετανό. Ωστόσο, ήταν ένα συμβάν αγωνιστικό που δεν έχριζε εξέτασης, κάτι που ενόχλησε τον Hamilton. Εν τω μεταξύ είχαν εγκαταλείψει οι Stroll και Riccardo.

Τελικά ο Verstappen δεν κατάφερε να συγκρατήσει τον ταχύτατα Hamilton και η προσπέραση για τον Βρετανό ήρθε στον 59ο γύρο! Πραγματικά απίστευτος ο Lewis που ξεκίνησε τον αγώνα από την 10η θέση! Παιδαριώδες ήταν το ζικ-ζακ που έκανε ο Verstappen κατά το προσπέρασμα αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά πόσο εγωιστής είναι στην πίστα.

Έτσι, την καρό σημαία είδαν να πέφτει πρώτοι οι Hamilton, Verstappen και Bottas. Την βαθμολογούμενη 10άδα συμπλήρωσαν οι Perez, Leclerc, Sainz, Gasly, Ocon, Alonso και Norris. Τον ταχύτερο γύρο πήρε ο Perez κλέβοντας στον τελευταίο γύρο τον βαθμό από τον Hamilton.

Επόμενο Grand Prix στο Κατάρ (21 Νοεμβρίου, στις 16:00), δείτε εδώ την βαθμολογία στο πρωτάθλημα οδηγών και κατασκευαστών.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!