NEA

Ανάσα ο Δακτύλιος για το κέντρο – Επαναπρογραμματίζονται ορισμένα φανάρια

«O δακτύλιος έδωσε ανάσα στο κέντρο, έχει πολλά θετικά αποτελέσματα και λίγες αρνητικές επιπτώσεις τις οποίες εργαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε» σημείωσε ο κ. υπουργός μεταφορών και υποδομών Κώστας Καραμανλής σε συνέντευξη του στη Real.

Μάλιστα υπογράμμισε ότι έχει μειωθεί θεαματικά η κίνηση στο κέντρο της Αθήνας κι έχει αυξηθεί η μέση ταχύτητα κυκλοφορίας σε αρκετές περιοχές γύρω από το δακτύλιο.

«Ταυτόχρονα, όμως, παρατηρείται αύξηση της κίνησης σε συγκεκριμένους δρόμους εκτός δακτυλίου. Για να διορθωθεί αυτό, έχουμε συνεχή συνεργασία με το Σύλλογο Συγκοινωνιολόγων, τα συναρμόδια υπουργεία και την Περιφέρεια, ενώ καταγράφουμε διαρκώς όλα τα δεδομένα. Ήδη εξετάζονται λύσεις, όπως ο επαναπρογραμματισμός ορισμένων φαναριών. Ταυτόχρονα, βέβαια, υπάρχουν και τα περιβαλλοντικά οφέλη του μέτρου, που θα φανούν σε βάθος χρόνου» πρόσθεσε.

Εφαρμόζεται ένα μεγάλο πρόγραμμα για εγκατάσταση φορτιστών σε όλη τη χώρα

Αναφορικά με την ηλεκτροκίνηση σημείωσε ότι: «Επεξεργαζόμαστε μια σειρά από προτάσεις για να κινητροδοτήσουμε την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Όμως ηλεκτροκίνηση χωρίς εύκολη φόρτιση δεν γίνεται, γι’ αυτό εφαρμόζουμε ένα μεγάλο πρόγραμμα για εγκατάσταση φορτιστών σε όλη τη χώρα. Ήδη, έχουν εγκατασταθεί φορτιστές στις εθνικές οδούς, στα πρατήρια καυσίμων των ΣΕΑ -δηλαδή πλέον μπορείς να ταξιδέψεις με ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε όλη τη χώρα. Σύντομα, αυτό θα επεκταθεί και στους χώρους αναψυχής των ΣΕΑ. Και μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022 ολοκληρώνουμε το μητρώο φορτιστών, ενώ θα είναι έτοιμη και εφαρμογή που θα δείχνει τη διαθεσιμότητα των φορτιστών σε όλη την Ελλάδα».

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!