NEA

Γιατί έκλεισε για μια μέρα η Avtovaz; Καμία ανησυχία για τους πελάτες Lada

Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ρωσίας Avtovaz (που ελέγχεται από τη συμμαχία Renault-Nissan) ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι έκλεισε τις γραμμές συναρμολόγησης αυτοκινήτων της λόγω της έλλειψης ηλεκτρονικών εξαρτημάτων, η οποία επηρεάζει την παγκόσμια βιομηχανία.

«Λόγω της παγκόσμιας κρίσης έλλειψης ηλεκτρονικών εξαρτημάτων, ο όμιλος αναγκάζεται από καιρό σε καιρό να διακόπτει τις εργασίες των γραμμών συναρμολόγησης αυτοκινήτων, όπως συνέβη σήμερα», δήλωσε η Avtovaz στο ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti.

Δηλώνοντας ότι αυτή η στάση ήταν «για μια μέρα», πρόσθεσε ότι οι άλλες δραστηριότητες του ομίλου -που κατασκευάζει τα αυτοκίνητα Lada, νούμερο ένα στη ρωσική αγορά- συνεχίζονται. Το εργοστάσιο Avtovaz, που βρίσκεται στο Togliatti (Βόλγα), είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, με σχεδόν 35.000 εργαζόμενους.

«Ο όμιλος καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ομαλοποίηση της προμήθειας ηλεκτρονικών εξαρτημάτων, αλλά κατά τη γνώμη μας η παγκόσμια κρίση θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους, ή και περισσότερο. Ως εκ τούτου, το ακανόνιστο πρόγραμμα παραγωγής θα διατηρηθεί».

Τον Οκτώβριο, οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στη Ρωσία μειώθηκαν για τέταρτο συνεχόμενο μήνα. Τον ίδιο μήνα, το ρωσικό υποκατάστημα της Volkswagen ανακοίνωσε επίσης τη μείωση της παραγωγής του «τους επόμενους μήνες» στη Ρωσία λόγω της έλλειψης ημιαγωγών.

Η ρωσική αγορά αυτοκινήτου, στην οποία οι μεγάλοι κατασκευαστές του κόσμου είχαν επενδύσει σε μεγάλο βαθμό κατά τη διάρκεια της άνθησης του κλάδου, μειώθηκε περισσότερο από το μισό μεταξύ 2012 και 2016, μόλις συνέχισε την ανάπτυξη από το 2017 έως το 2019, προτού πέσει ξανά στο κόκκινο.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!