NEA

Ποιοι θέλουν να αγοράσουν την McLaren;

Οι πιο πρόσφατες πληροφορίες θέλουν την BMW να θέλει να αποκτήσει το automotive τμήμα της McLaren και η Audi να επιθυμεί να αγοράσει το motorsports! Μάλιστα, οι Γερμανοί της Audi θέλουν όλο το Group!

H McLaren φαίνεται να αντιμετωπίζει εδώ και καιρό κάποιες οικονομικές δυσκολίες αφού πριν από μήνες είχε αναγκαστεί να πουλήσει τις κτιριακές της εγκαταστάσεις. Πρόσφατα κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο έντονες φήμες για την εξαγορά του αγωνιστικού τμήματος από την Audi ώστε η τελευταία να προετοιμαστεί για την είσοδο της στην Formula 1 από το 2025.

Τώρα, η γερμανική ιστοσελίδα Automobilwoche αναφέρει επιπλέον πως η BMW ενδιαφέρεται να αποκτήσει το τμήμα παραγωγής των αυτοκινήτων της McLaren, η οποία την περίοδο της πανδημίας και της έλλειψης τσιπς σημειώνει υψηλές ζημιές. Μια ολική ή μερική εξαγορά θα μπορούσε να είναι εφικτή με την BMW να έχει έτοιμο τον twin-turbo V8 κινητήρα της.

Προς το παρόν η BMW διαψεύδει την είδηση, ενώ η Audi τηρεί σιγή ιχθύος. Αλλά όπως έχει αποδειχθεί, όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Υπενθυμίζεται πως και στην περίπτωση της συγχώνευσης της Bugatti με την Rimac το VW Group είχε αρχικά διαψεύσει την είδηση. Για να δούμε αν τελικά η McLaren θα σπάσει στα δύο για να την αποκτήσουν οι BMW και Audi.

upd: Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες από το βρετανικό Autocar η Audi θα αγοράσει όλο το McLaren Group για να διασφαλίσει την είσοδο της στην Formula 1!

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!