NEA

Που θα εκτίθεται το επετειακό ηλεκτρικό Renault 4L;

Ο Γάλλος σχεδιαστής Mathieu Lehanneur μεταμόρφωσε το αυτοκίνητο Renault 4L, ένα σύμβολο της δεκαετίας του 1960, σε ένα πολυτελές ταξιδιωτικό όχημα με χώρο σαλονιού στο διάφανο πορτμπαγκάζ.

Προς τιμήν της 60ης επετείου του οχήματος, η Renault είχε αναθέσει στη Lehanneur να επινοήσει ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο που θα παρουσίαζε το όραμά του για το 4L.

Το αυτοκίνητο έχει τις ίδιες γραμμές και εξωτερικές διαστάσεις με το κλασικό 4L, αλλά η πίσω επένδυση έχει αντικατασταθεί με πανοραμικά παράθυρα που καλύπτουν τα πλαϊνά και την οροφή του αυτοκινήτου. Σύμφωνα με τον Lehanneur, μοιάζουν με αρχιτεκτονικό γυαλί αλλά είναι κατασκευασμένα από διαφανές πολυανθρακικό.

«Ήθελα να δημιουργήσω ένα δωμάτιο με θέα, αλλά του οποίου η θέα θα μπορούσε να αναδημιουργηθεί ατελείωτα», είπε ο Lehanneur. «Όπως ο κρίκος που λείπει μεταξύ κινητικότητας και ακινησίας, μεταξύ ταξιδιού και καταφυγίου».

Ο Lehanneur έφτιαξε το 4L του για να είναι 100% ηλεκτρικό και διαθέτει επίσης διαφανή ηλιακά πάνελ στην οροφή που βοηθούν στη φόρτιση της μπαταρίας του αυτοκινήτου, ενώ βρίσκεται στο φως του ήλιου.

To κλασικό 4L θα φιγουράρει στον εκθεσιακό χώρο L’Atelier Renault στα Ηλύσια Πεδία στο Παρίσι από την 1η Δεκεμβρίου και στην έκθεση Maison&Objet από τις 20 έως τις 24 Ιανουαρίου 2022.

Το Renault 4L, που προφέρεται «Quatrelle» στα γαλλικά και γνωστό και ως Renault 4, είναι ένα από τα πιο μακρόβια αυτοκίνητα στην ιστορία, με παραγωγή 33 ετών μεταξύ 1961 και 1994. Οκτώ εκατομμύρια μονάδες πουλήθηκαν εκείνη την περίοδο και κατασκευάστηκε σε 28 διαφορετικές χώρες.

https://youtu.be/nWDUgL7B9Oc

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!