NEA

Στους δρόμους το τούρκικο ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Η Τουρκία με την TOGG προχωρά στην εξέλιξη και στις τελευταίες δοκιμές του ηλεκτρικού της SUV.

Την ώρα που οι αντιπαραθέσεις στα social media έχουν προκαλέσει… Chaos, οι Τούρκοι έχουν μπει για τα καλά σε ένα λογικό μονοπάτι. Ποιο είναι αυτό; Της mainstream παραγωγής ενός ηλεκτρικού SUV -σε πρώτη φάση- που έχει ήδη ξεκινήσει τις δοκιμές στους δρόμους και που θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται από το 2023 στο εργοστάσιο στο Gemlik της Bursa.

Θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις, με 200 ή 400 ίππους και θα έχει επιτάχυνση για το 0-100 χλμ./ώρα σε 7,6 και 4,8 δεύτερα, αντίστοιχα. Μια άλλη εταιρία, η κινεζική Farasis, θα προμηθεύει με μπαταρίες την TOGG για μια αυτονομία από 300 έως 500 χιλιόμετρα και ταχυφόρτιση DC σε μισή ώρα για το 80% του περιεχομένου.

Η TOGG ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2018 και με τις ευλογίες του Erdogan θα προχωρήσει στο λανσάρισμα ενός ηλεκτρικού SUV και ενός ηλεκτρικού sedan. Μέχρι το τέλος της δεκαετίας θα έχει παρουσιάσει ακόμη τρία μοντέλα, ηλεκτρικά.

Αν υποθέσουμε πως όλα αυτά στέκουν και δεν είναι απλά φούμαρα…

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!