NEAPINED

Porsche 718 Cayman GT4 RS & Clubsport: Και οι δύο είναι υπέροχες [video]

Στο Λος Άντζελες θα κάνουν πρεμιέρα οι δύο κορυφαίες κεντρομήχανες και ατμοσφαιρικές 718 Cayman.

Για τις καταιγιστικές επιδόσεις της Cayman GT4 RS έχουμε πάρει ήδη μια ιδέα από το «εσωτερικό» ρεκόρ που σημείωσε πριν από περίπου ένα μήνα στο Nurburgring ως η ταχύτερη Cayman που έχει υπάρξει ποτέ. Μάλιστα, ήταν 23,6 δεύτερα ταχύτερη από την προηγούμενη GT4, όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο.

H καρδιά των top Cayman είναι ο ατμοσφαιρικός εξακύλινδρος της 911 GT3 που αποδίδει 520 ίππους και 450 Nm ροπής στην GT4. Στην Clubsport η ισχύς πέφτει κατά 20 άλογα, ενώ και στις δύο περιπτώσεις το «κόκκινο» μπαίνει στις 9.000 σ.α.λ.

Σε αντίθεση με την απλή GT4 που έχει στάνταρ μηχανικό κιβώτιο, η RS έχει ένα αυτόματο 7άρι PDK με την ισχύ να περνά πάντα στους πίσω τροχούς. Όσο για τις επιδόσεις η Porsche δίνει ένα 0-100 χλμ./ώρα σε 3,2 δλ. με την τελική να φτάνει τα 315 χλμ./ώρα.

Όπως θα περίμενε κανείς η ανάρτηση είναι πιο σφιχτή με ρυθμιζόμενα αμορτισέρ, νέα ελατήρια και αντιστρεπτικές, ενώ το αμάξωμα βρίσκεται 30 χιλιοστά πιο κοντά στο έδαφος σε σχέση με την στάνταρ 718 Cayman. Όσον αφορά στις αισθητικές και αεροδυναμικές βελτιώσεις, οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Όσο για την Clubsport να μην ξεχάσουμε να πούμε πως το μοναδικό πεδίο δράσης της είναι οι πίστες.

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!