NEA

VW: H παραγωγή EV τραβά χειρόφρενο

Τα αυτοκίνητα που θα επηρεαστούν είναι τα VW ID. 3, ID. 4, Audi Q4 e-tron και Cupra Born, που παράγονται στο Zwickau. Στην Δρέσδη παράγεται το ID.3, ενώ τον Δεκέμβριο θα μπει σε παραγωγή και το ID.5 στο Zwickau.

Μέχρι τώρα η VW είχε δώσει προτεραιότητα στην παραγωγή των ηλεκτρικών της αυτοκινήτων κατά την διάρκεια της κρίσης με τα chips, καταφέρνοντας να μην μειώσει την παραγωγικότητα της σε αυτά. Ωστόσο, το πρόβλημα έχει ενταθεί και η έλλειψη σε ημιαγωγούς υποχρεώνει την VW να προχωρήσει στην διακοπή της παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων για μία εβδομάδα.

Ο λόγος για την διακοπή σχετίζεται με την έλλειψη ημιαγωγών για βασικά ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου. Ακόμη και η παραγωγή αυτοκινήτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης -όπως τα Golf και Tiguan στο Wolfsburg- έχει σταματήσει αρκετές φορές φέτος λόγω έλλειψης ημιαγωγών.

Η διακοπή αυτή θα αφορά κατά κύριο λόγο τα εργοστάσια στο Ζwickau και στην Δρέσδη, εκεί όπου παράγονται τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα του group, δηλαδή τα VW, Audi και Cupra.

Εκτός από την VW και οι υπόλοιπες εταιρίες αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα, με την Ford να δηλώνει ότι εξακολουθεί να χάνει μεγάλο μέρος της παραγωγής της στην Ευρώπη, με τρία από τα τέσσερα εργοστάσιά της να έχουν διακοπές ή επιβράδυνση στην λειτουργία τους.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!