PINEDΑΓΩΝΕΣ

GP Κατάρ: Νίκη για τον Hamilton, πιο κοντά στον τίτλο!

Με τη νίκη του στο Κατάρ ο Hamilton κατάφερε να μειώσει στους 8 βαθμούς την διαφορά του από τον Verstappen που σημείωσε τον ταχύτερο γύρο. Στο βάθρο ο Alonso! Αγωνία για το πρωτάθλημα καθώς απομένουν δύο Grand Prix.

O Verstappen εκκίνησε από την 7η θέση λόγω ποινής 5 θέσεων στις κατατακτήριες επειδή αγνόησε διπλές κίτρινες σημαίες. Αλλά και ο Bottas δέχθηκε ποινή 3 θέσεων επειδή παραβίασε επίσης το κανονισμό για τη κίτρινη σημαία. Έτσι, ο Hamilton ξεκίνησε από την pole έχοντας πίσω του τον Gasly και τον Alonso.

Με το ξεκίνημα του αγώνα ο Verstappen πετάχτηκε στην 4η θέση, σε αντίθεση με τον Bottas που έπεσε στην 11η θέση. Μετά από οδηγικό λάθος του Gasly o Ολλανδός έφτασε στην 3η θέση καλύπτοντας μια σημαντική διαφορά από τον Hamilton μέσα στον πρώτο μόλις γύρο. Λίγο αργότερα αποκαταστάθηκε η ισορροπία των τάξεων με τον Verstappen να ακολουθεί τον Hamilton.

Ο Hamilton είχε μια πολύ επιθετική οδήγηση έχοντας μια μεγάλη διαφορά από τον Verstappen που έφτανε τα 9 δευτερόλεπτα μέχρι τον 17ο γύρο. Στα pit-stops για την αλλαγή ελαστικών δεν άλλαξαν και πολλά πράγματα με τους δύο πρωτοπόρους να έχουν την ίδια διαφορά. Πιο πίσω ο Alonso έδινε την δική του μάχη κόντρα στον Gasly και το Norris με τον Perez να βρίσκεται πίσω από τον Verstappen.

Κακή η επιλογή της Mercedes να κρατήσει περισσότερο από ότι θα έπρεπε τον Bottas με αποτέλεσμα το λάστιχο του να κλατάρει θεαματικά πετώντας σπίθες και να μπει στα pit-stops. Περίπου 15 γύρους από το τέλος του αγώνα οι Hamilton, Verstappen και Perez ήταν μπροστά με τον Alonso πιο πίσω.

Στη συνέχεια ο Verstappen μπήκε στα pits για μία αλλαγή για να μην ρισκάρει ένα κλατάρισμα όπως ο Bottas. Το ίδιο έκανε και ο Hamilton, ενώ ο Alonso ήταν απλά εξαιρετικός και ανέβηκε στο βάθρο. O Bottas εγκατέλειψε τον αγώνα αφού φαίνεται πως είχε πρόβλημα από το κλατάρισμα. Κλαταρίσματα στους τελευταίους γύρους για τους Russell και Latifi (ο τελευταίος εγκατέλειψε). Τον βαθμό του ταχύτερου γύρου πήρε ο Verstappen. Παρακάτω μπορείτε να δείτε την τελική 10άδα και την υπόλοιπη κατάταξη στο Κατάρ.

Επόμενο Grand Prix στη Σαουδική Αραβία (5 Δεκεμβρίου, στις 19:30), δείτε εδώ την βαθμολογία στο πρωτάθλημα οδηγών και κατασκευαστών.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!