NEA

Ανοδικά κινείται η παγκόσμια παραγωγή οχημάτων – Πόσα παράγει η ΕΕ;

Σε τροχιά ανόδου, παρά την υστέρηση σε σχέση με το 2019, βρίσκεται η παραγωγή οχημάτων σε παγκόσμια κλίμακα με βάση μελέτη που δημοσιοποίησαν οι ευρωπαίοι κατασκευαστές για το εννεάμηνο του τρέχοντος έτους.

Συγκεκριμένα κατά 3,1% αυξήθηκε τους πρώτους εννέα μήνες του έτους η παραγωγή αυτοκινήτων στην ΕΕ , φτάνοντας τα 7,6 εκατομμύρια αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν, δηλαδή 3 εκατομμύρια μονάδες λιγότερο από τον όγκο του 2019 πριν από την κρίση.

Τα εργοστάσια αυτοκινήτων στις ΗΠΑ κατασκεύασαν περίπου 4,8 εκατομμύρια επιβατικά αυτοκίνητα από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο, ή 10,8% περισσότερα από ό,τι την ίδια περίοδο το 2020.

Τους πρώτους εννέα μήνες του 2021, η Βραζιλία σημείωσε ισχυρή ανάπτυξη με την παραγωγή αυτοκινήτων να αυξάνεται κατά 16,2% φτάνοντας σε περισσότερες από 1,2 εκατομμύρια μονάδες.

Η παραγωγή κινεζικών αυτοκινήτων τον Ιανουάριο-Σεπτέμβριο φέτος ανήλθε σε 14 εκατομμύρια μονάδες, αυξημένη κατά 10,2% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Συνολικά η παγκόσμια παραγωγή αυτοκινήτων αυξήθηκε κατά 8,9% σε 45,6 εκατομμύρια μονάδες μεταξύ Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!