NEA

Και οι εργαζόμενοι στην Robert Bosch απεργούν…λόγω της ηλεκτροκίνησης

Αρκετές χιλιάδες εργαζόμενοι στον προμηθευτή αυτοκινήτων Robert Bosch διαδήλωσαν την Παρασκευή στη Γερμανία ενάντια στο προγραμματισμένο κλείσιμο εργοστασίων και τις μετακινήσεις θέσεων εργασίας που η εταιρεία είπε ότι χρειάζονται για να προσαρμοστούν στην μεταβαλλόμενη ζήτηση κατά τη μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα.

Περίπου 3.000 εργαζόμενοι από διάφορα εργοστάσια συγκεντρώθηκαν έξω από ένα εργοστάσιο της Bosch στο Buehl, σύμφωνα με το συνδικάτο IG Metall, όπου περίπου 1.000 εργαζόμενοι στη Γερμανία θα χάσουν τη δουλειά τους έως το 2025 ως αποτέλεσμα μετακομίσεων, περικοπών ή νέων προσλήψεων, σύμφωνα με την εταιρεία.

Συνδικάτα στη Γερμανία και αλλού έχουν προειδοποιήσει ότι η μετάβαση στην παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα μπορούσε να κοστίσει εκατομμύρια θέσεις εργασίας εάν οι εργαζόμενοι δεν επανεκπαιδευτούν. Mε μια μελέτη τον Μάιο να υπολογίζει ότι 100.000 θέσεις θα μπορούσαν να χαθούν μόνο στη Γερμανία.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!