NEA

Τα ΤΑΞΙ… αποσύρονται – Καμία επίσημη ανακοίνωση για απόσυρση I.X.

Στα ταξί… περιορίζονται προς το παρόν όποια σχέδια έχουν να κάνουν με την απόσυρση οχημάτων στην Ελλάδα, παρά την φιλολογία που αναπτύσσεται, με αφορμή την περεταίρω διείσδυση της ηλεκτροκίνησης.

Το μόνο που σίγουρο είναι οτι από το 2025 όλα τα νέα ταξί και το 1/3 των νέων ενοικιαζόμενων Ι.Χ. στην Περιφέρεια Αττικής και στο Νομό Θεσσαλονίκης είναι υποχρεωτικά μηδενικών εκπομπών.

Εξαιρούνται οι νησιωτικοί δήμοι. Μάλιστα σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα, το αργότερο έως το τέλος του 2023 επανεξετάζεται αυτή η καταληκτική ημερομηνία καθώς και θα εξεταστεί η δυνατότητα επέκτασης αυτού του μέτρου και σε άλλες περιοχές που βέβαια κριτήριο είναι η επαρκής διαθεσιμότητα σταθμών φόρτισης.

Παραμένοντας στο θέμα των ΤΑΞΙ τονίζεται ότι τα κίνητρα τα οποία ήδη έχουν προαναγγελθεί αφορά, μια επιδότηση της τάξης των 22.500 ευρώ συμπεριλαμβανομένων και της αντικατάστασης του παλιού ρυπογόνου ταξί, καλύπτει τη διαφορά της τιμής του συμβατικού με το ηλεκτρικό.

“Αρχικά μιλάμε για 2.000 ταξί. Στην Αθήνα υπάρχουνε 16.000 ταξί. Άρα 2.000 ταξί δεν είναι πολλά, δεν είναι και λίγα όμως. Είναι ένα ξεκίνημα. Εμείς αυτό θα το επεκτείνουμε πολύ γρηγορότερα”, σημειώνει ο κ. Σκρέκας.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!