NEA

Αυτή η Jaguar XJ-C έχει φτιαχτεί στην Πολωνία

Τελευταία βλέπουμε αρκετά και πολύ ενδιαφέροντα restomod, όπως αυτό της Carlex Designs που έχει ως βάση μια κλασική Jaguar.

Η ζήτηση για κάτι ξεχωριστό έχει δημιουργήσει ένα νέο πεδίο για αρκετές εταιρίες που ανακατασκευάζουν (rest-) μετατρέπουν (mod-) διάφορα σπορ και πολυτελή αυτοκίνητα για να προκύψει υπέροχα restomods. Ένα από αυτά είναι και η κουπέ εκδοχή της XJ του 1973 που κατασκευάστηκε σε 10.487 μονάδες.

Η συγκεκριμένη XJ-C αποκτά πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον αφού η Carlex Designs έχει αλλάξει σχεδόν τα πάντα σε αυτό το γυαλιστερό βαθύ πράσινο αμάξωμα. Το ίδιο ισχύει και για την υπέροχη καμπίνα που σφύζει από το καφέ δέρμα και το πολύ ξύλο.

Όπως μπορείτε να δείτε έχουν γίνει μεταξύ άλλων φουσκώματα στα φτερά, έχουν μπει νέοι τροχοί με κούφιες ζάντες, μπροστά η μάσκα είναι εντελώς νέα, ενώ γενικότερα έχουν γίνει διάφορες μετατροπές συνδυάζοντάς το μεταμοντέρνο με το ρετρό στοιχείο.

Κάτω από το καπό δεν υπάρχει ο εργοστασιακός V6 των 4,2 λίτρων, μήτε ο V12 των 5,3 λίτρων, αλλά ένας V8 άγνωστης προέλευσης με ισχύ στα 400 άλογα. Ακόμη και έτσι η πολωνέζικη εταιρία ανακοινώνει πως έχει ήδη πουλήσει το πρώτο της restomod και έχει δρομολογήσει τουλάχιστον άλλα δύο. Όσο για την τιμή, σίγουρα θα βρίσκεται σε πολύ υψηλά εξαψήφια νούμερα.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!