NEA

Πτώση στις πωλήσεις επαγγελματικών οχημάτων στην ΕΕ

Πτωτικά κινήθηκαν οι πωλήσεις επαγγελματικών οχημάτων στην ΕΕ και τον Οκτώβριο, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση των ευρωπαίων κατασκευαστών.

Συγκεκριμένα, τον Οκτώβριο του 2021, οι ταξινομήσεις νέων επαγγελματικών οχημάτων στην ΕΕ συνέχισαν την πτωτική τους τροχιά, σημειώνοντας νέα διψήφια πτώση (-16,4%). Όλες οι κατηγορίες οχημάτων σημείωσαν πτώση, αλλά οι πωλήσεις φορτηγών και λεωφορείων μειώθηκαν σημαντικά.

Η συνολική απόδοση της περιοχής δεν βοηθήθηκε από τις μεγαλύτερες αγορές της, καθώς και οι τέσσερις υπέστησαν διψήφιες απώλειες τον περασμένο μήνα: Ισπανία (-32,7%), Γερμανία (-24,3%), Γαλλία (-23,3%) και Ιταλία (-22,9%).

Δέκα μήνες μέσα στο έτος, η ζήτηση για επαγγελματικά οχήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση αυξήθηκε, βοηθούμενη από τη χαμηλή βάση κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020.

Οι όγκοι πωλήσεων κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ανήλθαν σε σχεδόν 1,6 εκατομμύρια μονάδες, σημειώνοντας αύξηση 14,7% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο έτος. Μέχρι στιγμής το 2021, τα αποτελέσματα των τεσσάρων μεγάλων αγορών της ΕΕ παρέμειναν σε θετικό έδαφος: Ιταλία (+22,2%), Γαλλία (+11,8%), Ισπανία (+4,5%) και Γερμανία (+4,3%).

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!