NEA

Renault AIR4: Πετάει, πετάει… το επικό Κατρέλ! [video]

H γαλλική εταιρία βρήκε έναν ευφάνταστο τρόπο για να γιορτάσει τα 60 χρόνια από τότε που παρουσιάστηκε το Renault 4L.

Τι έκαναν οι Γάλλοι; Συνεργάστηκαν με την TheArsenale και το δημιούργησαν μια σύγχρονη εκδοχή του θρυλικού γαλλικού μοντέλου που ταυτόχρονα είναι και ιπτάμενη. Για αυτό το λόγο στα άκρα της πλατφόρμας υπάρχουν τέσσερις έλικες που τροφοδοτούνται με ενέργεια από μπαταρίες χωρητικότητας 90.000 mAh.

Κάθε έλικα έχει μέγιστη ώθηση 380 κιλών, ενώ η μέγιστη οριζόντια ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει το ιπτάμενο Renault 4L είναι σχεδόν στα 80 χλμ./ώρα. Η μεγαλύτερη κλίση του μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 70 μοίρες και το μέγιστο ύψος πτήσης τα 700 μέτρα.

Όπως μπορείτε να δείτε το αμάξωμα βρίσκεται στο κέντρο της πλατφόρμας ώστε μπορεί να μπει ο χειριστής. Μετατοπίζεται ολόκληρο προς τα πάνω μιας και ο αντίστοιχος μηχανισμός είναι προσαρμοσμένος στο εμπρός μέρος του.

Το AIR4 έχει εμπνευστεί, σχεδιαστεί, κατασκευαστεί και συναρμολογήσει εξ ολοκλήρου στη Γαλλία, στην καρδιά του πρώτου τεχνολογικού πάρκου της Ευρώπης στη Sophia Antipolis, στην Κυανή Ακτή.

Όπως είπαμε φέτος συμπληρώνονται 60 χρόνια από την πρεμιέρα του Renault 4L, του περίφημου «Κατρέλ», που είναι ένα από τα πιο έξυπνα, πρακτικά και διαχρονικά μοντέλα και το οποίο κατασκευαζόταν για περισσότερα από 30 χρόνια.

Ήταν ένα από τα πιο πετυχημένα εμπορικά μοντέλα που έχει κατασκευάσει η Renault, το οποίο στις περίπου τρεις δεκαετίες (1961-1992) της παραγωγής του αποκτήθηκε από 8,1 εκατομμύρια οδηγούς. Εξίσου σημαντικό ως μοντέλο ήταν το Renault 5 (1972-1996, στη συνέχεια το διαδέχθηκε το Clio) που είχε και το αξέχαστο Turbo, ενώ είχε διατεθεί και στις ΗΠΑ με την ονομασία Le Car.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!