NEA

Πόσα δισ. ευρώ θα επενδύσει η Nissan για την ηλεκτροκίνηση;

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Nissan, σύμμαχος δήλωσε τη Δευτέρα ότι στοχεύει σε μερίδιο 50% για τα ηλεκτροκίνητα οχήματά της (ηλεκτρικά και υβριδικά) στις παγκόσμιες πωλήσεις της έως το 2030, έναντι περίπου 10% το 2020.

Η Nissan σκοπεύει να παρουσιάσει 23 νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων 15 ηλεκτρικών, μέχρι το οικονομικό έτος 2030/31, ανακοίνωσε ο όμιλος στο πλαίσιο της παρουσίασης της μακροπρόθεσμης στρατηγικής του «Ambition 2030».

Είκοσι από αυτά τα μοντέλα θα βγουν στην αγορά τα επόμενα πέντε χρόνια, δήλωσε η Nissan, η οποία στοχεύει πάνω από το 75% των ηλεκτροκίνητων πωλήσεων στην Ευρώπη μέχρι το οικονομικό έτος 2026/27. Αυτό το μερίδιο αναμένεται να ανέλθει σε πάνω από 55% στην Ιαπωνία την ίδια περίοδο και πάνω από 40% στην Κίνα.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Nissan αναμένει τα μελλοντικά της ηλεκτρικά οχήματα να αντιπροσωπεύουν το 40% των πωλήσεών της το 2030/31. Ένα τέτοιο όραμα χρειαζόταν μπροστά στην «επικείμενη και αναπόφευκτη πρόκληση» της κλιματικής κρίσης, δήλωσε τη Δευτέρα ο διευθύνων σύμβουλος της Nissan, Makoto Uchida, σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου.

Ο όμιλος σκοπεύει να επενδύσει 2.000 δισεκατομμύρια γιεν (15,6 δισεκατομμύρια ευρώ με την τρέχουσα ισοτιμία) τα επόμενα πέντε χρόνια για να επιταχύνει την ηλεκτρική του αλλαγή, δηλαδή διπλάσιο από αυτό που είχε επενδύσει σε αυτόν τον τομέα κατά την περίοδο 2010-2020, είπε ο Uchida.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!