NEAPINED

To νέο Opel Astra και σε έκδοση Sports Tourer

H πιο οικογενειακή έκδοση Sports Tourer του νέου Astra θα κυκλοφορήσει στις αγορές της Ευρώπης το ερχόμενο καλοκαίρι.

Λόγω της πανδημίας και του φαινομένου με την έλλειψη ημιαγωγών το λανσάρισμα του νέου Astra έχει μετατεθεί από τα τέλη του έτους για την ερχόμενη άνοιξη. Και μόλις πρόσφατα η Opel έδωσε στην δημοσιότητα τα πρώτα στοιχεία για την στέισον έκδοση, η οποία θα λανσαριστεί το καλοκαίρι και όπως είναι λογικό διαφοροποιείται από τη μεσαία κολόνα και πίσω.

Χαρακτηριστική η φαρδιά πίσω κολώνα -στοιχείο που παραπέμπει στο αντίστοιχο Peugeot 308- αλλά και η διχρωμία της οροφής. Από εκεί και πέρα, τόσο το μήκος όσο και το μεταξόνιο (σε σχέση με το αντίστοιχο hatchback) έχουν αυξηθεί κατά 27,0 και 5,0 εκατοστά, αντίστοιχα (μήκος 4,64 μέτρα, μεταξόνιο 2.730 χιλιοστά).

Το εσωτερικό δεν έχει διαφορές από αυτό του hatchback και οπτικά χαρακτηρίζεται από το μεγάλο και κυρτό πάνελ που φιλοξενεί τις δύο οθόνες.

Στις συμβατικές ντίζελ και βενζίνης εκδόσεις το πορτμπαγκάζ ξεκινά από τα 608 λίτρα και με την αναδίπλωση της πλάτης του πίσω καθίσματος -σε αναλογία 40:20:40- μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 1.634. Οι αντίστοιχες τιμές στα plug-in υβριδικά είναι 548 και 1.574 λίτρα, αντίστοιχα, αφού η μπαταρία καταλαμβάνει ένα μέρος από το χώρο αποσκευών.

Οι εκδόσεις κινητήρων του Astra Sports Tourer είναι ο τρικύλινδρος 1.2 με 130 ίππους και ο ντίζελ 1.5 με επίσης 130 ίππους. Αργότερα θα είναι διαθέσιμη και η plug-in υβριδική έκδοση στα 1.600 κ.εκ. με τους 180 ίππους μαζί με την ισχυρότερη με τα 225 άλογα.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!