NEA

Τι τιμή μπορεί να πιάσει ένας V10 από μία Ferrari F2003;

Πρόκειται για το μονοθέσιο της σεζόν όπου υπήρχαν οι ανεπανάληπτοι τρίλιτροι ατμοσφαιρικοί V10 δίχως κανένα τεχνητό υποκατάστατο.

Το 1996 στην Ferrari είχε ενσωματωθεί ο Michael Schumacher ξεκινώντας μια πορεία που θα άφηνε εποχή για την Scuderi. Μετά από τις πρώτες δυσκολίες και την ανασύνταξη της ιταλικής ομάδας ακολούθησε μια τρελή πορεία με σερί πρωταθλήματα από το 1999 έως το 2004 και στη συνέχεια το 2007 και 2008.

Την σεζόν του 2003 η Scuderia είχε κατασκευάσει ένα από τα καλύτερα ever μονοθέσια. Ήταν το F2003-GA με τα δύο γράμματα να αποτίνουν φόρο τιμής στον Gianni Agnelli που άφησε την τελευταία πνοή τον Ιανουάριο του 2003.

Ο V10 που φαίνεται στις φωτογραφίες δε διευκρινίζεται από πιο μονοθέσιο έρχεται συγκεκριμένα. Πάντως, ήταν εκείνης της περιόδου και για αυτό η δημοπρασία ξεκινά λίγο πάνω από τις 16.000 ευρώ. Έστω και αν δεν υπάρχουν πιστόνια και άλλα εξαρτήματα στο μπλοκ, για τα οποία δεν υπάρχουν στοιχεία για το τι έχουν απογίνει.

Υπάρχουν όμως όλα τα υπόλοιπα, μαζί με την κυλινδροκεφαλή. Ακόμη και έτσι είναι σίγουρο πως ο V10 θα πωληθεί αρκετά πάνω απ την αρχική τιμή αφού υπάρχουν συλλέκτες που μαζεύουν κινητήρες από F1 για να τους έχουν στο σαλόνι τους ή όπου αλλού επιθυμούν.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!