PINEDΑΓΩΝΕΣ

GP Σαουδικής Αραβίας: Νίκη για τον Hamilton, ισοβαθμία με τον Verstappen!

Ο Hamilton πήρε τη νίκη και τις εντυπώσεις σε ένα δραματικό αγώνα! Αγωνία, δράμα και θέαμα πρόσφερε ο αγώνας στην πίστα της Τζέντα που είχε δύο κόκκινες σημαίες, safety carκαι εικονικά αυτοκίνητα ασφαλείας. Τελικά, μετά από σκληρή μάχη και επικίνδυνη οδήγηση από πλευράς του, o Verstappen-που έχει το ταλέντο αλλά ορισμένες φορές όχι και την ωριμότητα ενός πραγματικού πρωταθλητή- υπέκυψε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Ισοβαθμία στους 369,5 βαθμούς στο τελευταίο GP, κάτι που έχει να συμβεί στην F1 από το 1974! Ο Bottas πέρασε για μια ανάσα τον Ocon και ανέβηκε στο πόντιουμ. Τελικός στο Άμπου Ντάμπι!

Η εκκίνηση ήταν καθαρή δίχως ευτράπελα με τις δύο Mercedes των Hamilton και Bottas να διατηρούνται μπροστά από τον Verstappen. Άλλωστε, ο στόχος της Verstappen ήταν να διατηρηθεί σε μικρή απόσταση για το undercut. Και ενώ όλα πήγαιναν ομαλά ο Mick Schumacher διάλυσε την Haas του στον τοίχο φέρνοντας στον 12ο γύρο την κόκκινη σημαία στον αγώνα.

Η κόκκινη σημαία ευνόησε τον Verstappen που είχε την ευκαιρία να μπει για φρέσκα ελαστικά και μεγάλος χαμένος ήταν ο Hamilton που έχασε το προβάδισμα. Στη συνέχεια όλες οι ομάδες μπήκαν για pitstop ώστε να βγάλουν τον αγώνα μέχρι το τέλος.

Ο αγώνας ξεκίνησε και πάλι με τον Verstappen να βρίσκεται μπροστά στην σειρά εκκίνησης και τον Hamilton εμφανώς ενοχλημένο από την όλη κατάσταση αφού πήγε στράφι η pole. Στην δεύτερη εκκίνηση του αγώνα ο Hamilton έκανε εξαιρετική εκκίνηση, στη συνέχεια ο Verstappen τον έκλεισε τελείως άτσαλα.

Ωστόσο, πιο πίσω έγινε χαμός με την δεύτερη Haas να ακουμπά στον τοίχο, εκτός μάχης βγήκαν οι Perez και Russell, και η κόκκινη σημαία έπεσε ξανά στον αγώνα. Άθελα του υπαίτιος για το ατύχημα ήταν ο Leclerc όπου το μονοθέσιο του Perez καβάλησε στην Ferrari.

Περίπου στα μισά του Grand Prix ο Tsunoda (έφαγε ποινή 5 δλ.) εμβόλισε τον Vettel, παραλίγο να συγκρουστούν οι δύο Ferrari μεταξύ τους, ο Alonso είχε ένα θεαματικό τετακέ και γενικότερα η πίστα στην Τζέντα πρόσφερε ένα άγριο θέαμα με εμπλοκή του εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας αρκετά συχνά.

Ο Ocon βρισκόταν πίσω από τον Hamilton που είχε σκληρή γόμα, όταν ο μπροστάρης Verstappen είχε μαλακή και ευνοήθηκε κατά τρόπο από τα συχνά VSC. Στον 37ο γύρο ο Hamilton πάει να προσπεράσει τον Verstappen, αλλά στη συνέχεια γίνεται κάτι ακόμη πιο τρομερό. Ο Verstappen επιβράδυνε και επιτάχυνε με αποτέλεσμα ο Hamilton να πέσει πίσω του!

Τελικά, ο Verstappen άφησε μια φορά τον Hamilton να τον περάσει, τον προσπέρασε στο καπάκι και ξανά μετά το ίδιο. Μιλάμε για αστεία πράγματα από την πλευρά του Verstappen που δέχτηκε ποινή 5 δευτερολέπτων, ο οποίος δεν κατάφερε να πάρει τον ταχύτερο γύρο.

Παρακάτω η σειρά τερματισμού σε έναν απίστευτο αγώνα. Όλα θα παιχτούν στο τελευταίο Grand Prix στο Άμπου Ντάμπι (12 Δεκεμβρίου, στις 15:00), δείτε εδώ την βαθμολογία στο πρωτάθλημα οδηγών και κατασκευαστών.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button