NEA

Με καύσιμο υδρογόνο η Κίνα για να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου

Η πόλη Zhangjiakou της Κίνας θα αναπτύξει 655 λεωφορεία με καύσιμα υδρογόνου στη ζώνη αγώνων κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνο 2022, ανέφερε τη Δευτέρα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Η Κίνα, η μεγαλύτερη χώρα εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου στον κόσμο, υποσχέθηκε να φιλοξενήσει «πράσινους» Ολυμπιακούς Αγώνες χρησιμοποιώντας υψηλές τεχνολογίες για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα. Επίσης, τροφοδοτεί όλους τους χώρους εκδηλώσεων στο Πεκίνο και τη γειτονική πόλη Zhangjiakou με καθαρότερη ενέργεια, όπως φυσικό αέριο, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και υδρογόνο.

Η Zhangjiakou, η οποία θα φιλοξενήσει εκδηλώσεις όπως το αλπικό σκι και το σνόουμπορντ, διαθέτει επί του παρόντος δύο εργοστάσια υδρογόνου με συνδυασμένη παραγωγική ικανότητα 6 τόνων την ημέρα, καθώς και οκτώ σταθμούς ανεφοδιασμού υδρογόνου.

Το 2019 η πόλη στόχευσε να δημιουργήσει ετήσια ικανότητα παραγωγής υδρογόνου 100.000 τόνων, ή 27,4 τόνων την ημέρα, πριν ξεκινήσουν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Η κινεζική κυβέρνηση και εταιρείες ενέργειας όπως η China National Petroleum Corp (CNPC) και η Sinopec προσπαθούν να κάνουν τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες βιτρίνα για καύσιμα επόμενης γενιάς και να ενισχύσουν τη βιομηχανία υδρογόνου, καθώς η χώρα στοχεύει να φέρει τις εκπομπές άνθρακα στο αποκορύφωμά της. 2030.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!