NEA

Πόσες θέσεις θα «καούν» στην Ευρώπη ελέω ηλεκτροκίνησης;

Η τρέχουσα πολιτική της αναγκαστικής ηλεκτροκίνησης των αυτοκινήτων στην ευρωπαϊκή αγορά θα μπορούσε να στερήσει έως και μισό εκατομμύριο θέσεις εργασίας μέχρι το 2040 στην ΕΕ, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση Προμηθευτών Αυτοκινήτων (CLEPA).

Η ηλεκτροκίνηση, ωστόσο, θα μπορούσε επίσης να δημιουργήσει νέες προσλήψεις, ειδικά στο λογισμικό, την κατασκευή και τη συναρμολόγηση κυψελών μπαταρίας, σύμφωνα με αυτή τη μελέτη, γεγονός που θα μειώσει την καθαρή απώλεια θέσεων εργασίας σε 275.000.

Αυτό όμως προϋποθέτει τη δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ευρωπαϊκής βιομηχανίας μπαταριών έναντι των πρωταθλητών της Ασίας και οι νέες δραστηριότητες δεν θα βρίσκονται απαραίτητα στις ίδιες περιοχές ή στις ίδιες εταιρείες, υπογραμμίζει το λόμπι που εδρεύει στις Βρυξέλλες.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!