NEA

Γιατί η Tesla πρωταγωνιστεί στην Γερμανία;

Η Tesla ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη Γερμανία τον περασμένο μήνα, σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις επιβατικών οχημάτων, καθώς τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα συνέχισαν να κερδίζουν μερίδιο αγοράς στη μεγαλύτερη αγορά οχημάτων της Ευρώπης.

Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις των νέων αυτοκινήτων της Tesla αυξήθηκαν 234 % καθώς η ευρύτερη γερμανική αγορά σημείωσε βουτιά 32 % σε 198.258 ταξινομήσεις, σύμφωνα με στοιχεία από την αρχή αυτοκινήτων KBA.

Το μερίδιο αγοράς της Tesla τον Νοέμβριο στο 2,8% ήταν υψηλότερο από το μερίδιο 2,6% της Toyota. Οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων της Tesla 5.633 ξεπέρασαν τις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων της Porsche, οι οποίες μειώθηκαν 11 τοις εκατό στις 2.460.

Στο μεταξύ, το νέο εργοστάσιο της Tesla κοντά στο Βερολίνο έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει την παραγωγή τον Δεκέμβριο, μειώνοντας την εξάρτηση της αυτοκινητοβιομηχανίας από τις εισαγωγές από τα εργοστάσιά της στις ΗΠΑ και την Κίνα.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!