NEA

Θα αφήσει τις δουλειές του για να γίνει influencer ο Ίλον Μασκ;

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla Inc, Ίλον Μασκ, «σκέφτεται» να αφήσει τις δουλειές του και να γίνει ένας influencer, έγραψε την Πέμπτη ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, στα κοινωνικά δίκτυα.

«Σκέφτομαι να παρατήσω τη δουλειά μου και να γίνω ένας influencer πλήρους απασχόλησης τι γνώμη έχετε;», είπε ο Musk στο tweet, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Δεν ήταν αμέσως σαφές εάν ο Μασκ, ένας παραγωγικός χρήστης της πλατφόρμας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, σκόπευε σοβαρά να παραιτηθεί από τους ρόλους του.

Ο Μασκ, ο οποίος είναι επίσης ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας πυραύλων SpaceX και ηγείται της νεοσύστατης εταιρείας Neuralink και της εταιρείας υποδομών The Boring Company, δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης τον Ιανουάριο ότι αναμένει να είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla για «αρκετά χρόνια».

«Θα ήταν ωραίο να έχω λίγο περισσότερο ελεύθερο χρόνο στα χέρια μου, σε αντίθεση με το να δουλεύω μέρα και νύχτα, από όταν ξυπνάω μέχρι όταν κοιμάμαι 7 ημέρες την εβδομάδα».

Τον περασμένο μήνα, ρώτησε τους ακόλουθούς του στο Twitter αν θα πρέπει να πουλήσει το 10% του μεριδίου του στην κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων, στο οποίο η πλειοψηφία συμφώνησε. Έκτοτε έχει πουλήσει μετοχές αξίας σχεδόν 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο δισεκατομμυριούχος είναι γνωστός για τις «τσαχπινιές» του στο Twitter και τις ζωηρές αλληλεπιδράσεις του με τους οπαδούς του, που στο παρελθόν έχουν εγείρει ζητήματα ρυθμιστικών και εταιρικής διακυβέρνησης, είπαν οι δικηγόροι.

Μάλιστα, στον Μασκ επιβλήθηκε πρόστιμο 20 εκατομμυρίων δολαρίων από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ για tweet το 2018 και κλήθηκε να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου. Ο Χάουαρντ Φίσερ, συνεργάτης στη δικηγορική εταιρεία Moses & Singer, είπε ότι αμφιβάλλει ότι τα τελευταία tweets του Μασκ παραβίαζαν οποιουσδήποτε κανόνες, επειδή ήταν πολύ ασαφή.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!